Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 18:23

Στην Κρήτη το εντυπωσιακό παγοθραυστικό της Green Peace

[ad_1]

Έχει δει τα θαύματα των πιο κρύων θέσεων στη γη. Ο λόγος για το Arctic Sunrise, το οποίο αποτελεί μέρος του στόλου της Green Peace, από το 1995, όταν έκανε το πρώτο της ταξίδι στη βόρεια θάλασσα για να τεκμηριώσει τη θαλάσσια ρύπανση από υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου. Έκτοτε βρίσκεται σε όλο τον πλανήτη.

Το παγοθραυστικό βρίσκεται στο λιμάνι Ηρακλείου για τις ανάγκες αλλαγής πληρώματος και για λόγους συντήρησης, πριν αυτό συνεχίσει την επόμενή του αποστολή.

«Αυτό το πλοίο είναι παγοθραυστικό, είναι σαν αυγό. Συμπεριφέρεται αρκετά καλά στον πάγο, αλλά όταν έχει κακοκαιρία, τότε μετακινείται κατά 60 μοίρες, είτε προς την μία, είτε προς την άλλη πλευρά και αυτό είναι λίγο επικίνδυνο να βραχείς. Το πλοίο όμως είναι ασφαλές. Μπορεί να φιλοξενήσει 36 ανθρώπους εκ των οποίων οι 18 είναι το πλήρωμα», επισημαίνει ο πλοίαρχος Nazareth Sanzini.

Ο πλοίαρχος ανέφερε ακόμη ότι στο πλοίο έχει τοποθετηθεί έξτρα εξοπλισμός, «αυτή τη στιγμή έχουμε και ελικοδρόμιο», τόνισε.

Ερευνητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στις αποστολές, καταγράφοντας τα δεδομένα για το λιώσιμο των πάγων τις επιπτώσεις, τα απειλούμενα είδη και γενικότερα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Αρκτική χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, πρόσφατα επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ελάχιστο των πάγων της Αρκτικής έχει φτάσει στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη των μετρήσεων.

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα