Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 07:22

Στοίχημα για την Κρήτη η επανεκκίνηση του τουρισμού

[ad_1]

Στην κατεύθυνση άσκησης πίεσης προς όλους τους συναρμόδιους για να μην χαθεί άλλη μία τουριστική χρονιά βρίσκονται οι φορείς της Κρήτης που θεωρούν επιτακτική την ανάγκη για επανεκκίνηση του Τουρισμού.

Μετά από πρόσκληση των εκπροσώπων του τουρισμού της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σχετική τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους τουριστικούς εκπροσώπους και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού  Κυριάκος Κώτσογλου και δήμαρχοι των Τουριστικών Δήμων Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης και Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης τονίστηκε η αναγκαιότητα επανεκκίνησης του τουρισμού, ενώ υιοθέτησαν μια σειρά από προτάσεις που κωδικοποιούνται στις εξής:

*Κοινοποίηση παντού, σε χώρες, προορισμούς και ΜΜΕ, για τους κανόνες υπό τους οποίους θα ανοίξει η χώρα μας τον Τουρισμό.

*Άνοιγμα προς όλες τις χώρες και εθνικότητες, ακόμη και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (Αρνητικά Τεστ, PLF κ.λπ.) ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα.

*Συγκεκριμενοποίηση των πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν, στη βάση των ήδη υπαρχόντων και με επανεξέταση άδικων στη βάση τους μέτρων, το συντομότερο, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, στην προετοιμασία και εκπαίδευση των εμπλεκομένων του Τουρισμού.

*Άνοιγμα του Συνεδριακού Τουρισμού έστω με πρωτόκολλα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα τα ιατρικά συνέδρια για παράδειγμα, τα οποία μπορούν να ανοίξουν, αφού έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί.

*Συνέχιση της υποστήριξης των εταιρειών του Τουρισμού και των εργαζομένων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση (επιβάλλεται και το άνοιγμα του πλαφόν της επιστρεπτέας προκαταβολής).

*Εμβολιασμός των ανθρώπων του Τουρισμού πριν από την έναρξη της σεζόν, ώστε να αποκατασταθεί το αναγκαίο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και των επισκεπτών μας.

*Χρησιμοποίηση των RAPID TEST. Κατά προτίμηση πριν το ταξίδι, για να αποφευχθούν -όσο είναι δυνατόν- οι αυστηρές διαδικασίες και οι περιορισμοί.

«Είναι γνωστό πως ο Τουρισμός όλης της Κρήτης αυξήθηκε κατακόρυφα την τελευταία δεκαετία με τη συνδρομή όλων των φορέων και της Περιφέρειας Κρήτης. Αυτό το αδιαμφισβήτητο κεκτημένο δοκιμάζεται τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για να προσθέσει:

«Η Περιφέρεια Κρήτης, θα σταθεί δίπλα στον Τουρισμό. Με συνεργασίες και συνέργειες με όλους τους φορείς του Τουρισμού, με το Υπουργείο και την Κυβέρνηση, με σκοπό, να γίνει με τον καλύτερο τρόπο η επανεκκίνηση του Τουρισμού μας, διεκδικώντας παράλληλα τις μεγάλες υποδομές που στηρίζουν συνολικά την ανάπτυξη της Κρήτης, οδηγώντας το νησί και την Περιφέρειά μας στην αειφορία».

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα