Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 22:23

Κρήτη: Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

[ad_1]

Ανησυχία προκαλεί η αυξητική τάση που παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού, τις τελευταίες ημέρες, στο Ηράκλειο όπως και στο Ρέθυμνο που βρίσκεται σε καθεστώς λοκντάουν.

Ωστόσο, αν και οι δύο αυτές περιοχές συμπεριελήφθησαν στις 11 περιοχές της χώρας που προβληματίζουν ειδικά για την περίπτωση του Ηρακλείου, οι ειδικοί κάνουν λόγο για μικροσυρροή. Η προσοχή όλων στρέφεται τώρα στην αυριανή συνεδρίαση των ειδικών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης, αυξητική τάση υπάρχει, όχι όμως προβληματισμός, Όμως, με δεδομένη της ρευστή κατάσταση που επικρατεί, όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. “Σίγουρα δεν περιμένουμε να ‘σκάσει’ από κρούσματα το Ηράκλειο. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε περιπτώσεις με συνεχή συρροή. Εδώ μάλλον έχουμε να κάνουμε με μικροσυρροή”, τόνισε ο κ. Λουμπούνης.

Αυτό στο οποίο στάθηκε ο υπουργός Υγείας, είναι πως τα στοιχεία δείχνουν ανησυχητικές τάσεις σε 11 συνολικά περιοχές. Μεταξύ αυτών το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο όπως είπε.
Την ίδια ώρα, η Αττική παραμένει στα «κόκκινα», ενώ Ιωάννινα και Κάλυμνος φέρονται να δίνουν πολλά διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού και δεν πρέπει να αποκλείεται ένα σκληρό lockdown.

Το ενδιαφέρον, και στην Κρήτη, στρέφεται τώρα στο Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση του ιού στα αστικά λύματα πόλεων καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσια Υγείας του ΕΟΔΥ στο νησί μας όπου με μία κοινή μεθοδολογία τα αποτελέσματα θα είναι συγκρίσιμα, ενώ επιπλέον, για τη συστηματική καταγραφή και παρακολούθηση των μετρήσεων ιικού φορτίου στις διάφορες πόλεις θα δημιουργηθεί ψηφιακή πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει βάση δεδομένων και υπολογιστικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση κι επεξεργασία των αποτελεσμάτων.

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα