Τρίτη 30 Μαΐου 2023 21:24

Χανιά: Περιοδεία Νίκου Ανδρουλάκη στην πόλη και συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου

Με έναν περίπατο στη παλιά πόλη, ξεκίνησε την επίσκεψη του στα Χανιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με επιχειρηματίες, οι οποίοι του εξέφρασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μια από τα χρόνια των μνημονίου και της πανδημίας, αλλά και τα σημερινά προβλήματα με την αύξηση του κόστους ζωής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους θεσμικούς εκπροσώπους που είχαν μια σύντομη συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη, στο ακανθώδη θέμα του παραεμπορίου, αλλά και του κόστους διάσωσης των φοιτητών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την στρατηγική επιλογή εξάρτησης από το φυσικό αέριο. Η χώρα μας θα πρέπει να δώσει χώρο σε μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ και στη χρήση του λιγνίτη, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση της Ν.Δ., τόσο για τους χειρισμούς της ενεργειακής κρίσης, όσο και για την ελλιπή αναπτυξιακή πολιτική, προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί κλάδοι, όπως ο πρωτογενής τομέας. Χρειάζεται πολιτική σύνδεσης των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων με τον τουρισμό.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη στρατηγικής πολιτικής και στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η επόμενη μεγάλη κρίση μετά την ενέργεια, θα είναι αυτή του νερού.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην ελλιπή στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε περιοχές όπως η Κρήτη, που τους θερινός μήνες αυξάνονται κατακόρυφα οι ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με προτεραιότητα στην ουσιαστική ενδυνάμωση και αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, προκειμένου να αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα