Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 08:25

Kρήτη: Διαμαρτυρίες για τους εμβολιασμούς σε νομό του νησιού

[ad_1]

Μπορεί η εφαρμογή για το εμβόλιο της Astrazeneca να άνοιξε και για την Κρήτη για τις ηλικίες 60 – 64 ετών, ωστόσο δεν υπάρχουν ραντεβού στο νομό Λασιθίου παρά μόνο στον Άγιο Νικόλαο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κωνσταντίνος Καλδής, ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα στη διαδικασία του εμβολιασμού και ο κόσμος έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται. «Όλοι περιμέναμε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα θα ήταν στον Άγιο Νικόλαο, στη Σητεία και στην Ιεράπετρα αλλά αυτό δεν έγινε κι έτσι όλοι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν στο νομό, κατευθύνονται στον Άγιο Νικόλαο, όπου είναι το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο του νομού. Υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος δυσανασχετεί. Κατά πλειοψηφία, είναι αρνητικοί λόγω της κατάστασης. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, κανείς δεν ξέρει και γι΄αυτό δεν υπάρχουν απαντήσεις».

Όπως επεσήμανε ο κ. Καλδής, η αλλαγή στις ηλικιακές ομάδες συμβαίνει κάθε δύο με τρεις εβδομάδες. Συνεπώς αν συμβεί το ίδιο με την Astrazeneca, εκτιμά πως οι πολίτες που θα επιθυμούν να εμβολιαστούν θα είναι περισσότεροι. «Αν κάποιος κλείσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, μετά θα εμβολιαστεί πρώτη εβδομάδα Ιουνίου. Είναι η ιδιαιτερότητα του εμβολίου τέτοια. Είναι το επιστημονικό πρωτόκολλο. Καταλαβαίνετε ότι με το ρυθμό που κατεβαίνει το ηλικιακό όριο, για να φτάσουμε στα 60 έτη θα υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καλδή υπάρχει η θέληση από τους πολίτες για να εμβολιαστούν. «Δεν υπάρχουν παρενέργειες, ο αρνητισμός λιγοστεύει κι αυτοί που ήταν αρνητικοί λιγοστεύουν επίσης. Επομένως αν θα υπάρξουν εμβόλια δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα. Θα πάμε καλά».

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα