Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 10:21

Kρήτη: Μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων προκαλεί αναστάτωση

[ad_1]

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου τα απανωτά περιστατικά με καμένα αυτοκίνητα στην πόλη αλλά και στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Η τελευταία περίπτωση κατά την οποία χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν χθες τα ξημερώματα οπότε και καταστράφηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο που ηταν σταθμευμένο σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 3 τα ξημερώματα στις Αμουργέλες έγινε στάχτη το αυτοκίνητο ενός κατοίκου της περιοχής. Η φωτιά έσβησε μιάμιση ώρα μετά.

Η ώρα που έγινε το περιστατικό κάνει τους πυροσβέστες να εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της εμπρηστικής ενέργειας, ωστόσο οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο και είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Οχήματα που είναι σταθμευμένα και «λαμπαδιάζουν» αυτές τις ώρες είναι κατά 90% εμπρηστική ενέργεια, όμως μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποιο άλλο ενδεχόμενο, όπως αυτό του βραχυκυκλώματος» σχολίασε υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Πριν από λίγες ημέρες οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο ακόμα περιπτώσεις σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου ήταν σταθμευμένα οχήματα που καταστράφηκαν από φωτιά. Στη μία περίπτωση εκδηλώθηκε πυρκαγια σε ένα αυτοκίνητο και επεκτάθηκε και σε ένα διπλανά σταθμευμένο Ι.Χ.

Και τα δύο οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ να σημειωθεί ότι ανήκουν σε μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία είχαν πει στις Αρχές ότι δεν έχουν διαφορές με κανένα, ενώ κατά πληροφορίες  δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην καταστροφή ενός οχήματος στο οποίο η φωτιά εκδηλώθηκε όπως και στις δυο προηγούμενες περιπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις περιπτώσεις αυτές πρόκειται για εμπρησμό και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη από τους αρμόδιους. Οι καταστροφές οχημάτων από κακόβουλες πράξεις δεν αποτελούν φαινόμενο της εποχής.

Πριν λίγα χρόνια, οι πυροσβεστικές Αρχές του Ηρακλείου είχαν αντιμετωπίσει απανωτά περιστατικά, κάποια εκ  των οποίων  διαλευκάνθηκαν, ενώ σε άλλα δεν προέκυψε ο δράστης. Πυροσβέστες λένε ότι η εξιχνίαση εμπρησμών είναι από τις δυσκολότερες περιπτώσεις καθώς η φωτιά καταστρέφει σημαντικά στοιχεία που χρειάζονται για την εξέλιξη της προανάκρισης.

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα