Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 00:24

Kρήτη: Πού οφείλεται ο θάνατος του ηλικιωμένου που πέθανε 8 λεπτά μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό

[ad_1]

Θλίψη επικρατεί στο Ηράκλειο για τον θάνατο ενός 85χρονου που πέθανε μόλις οκτώ λεπτά από την στιγμή που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού.ω

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά εχθές, Τρίτη, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε όταν ο ηλικιωμένος καθόταν στην αναμονή μετά τον εμβολιασμό και ξαφνικά έπεσε κάτω. Οι γιατροί έτρεξαν, έκαναν ανάταξη, ωστόσο πριν προλάβουν να τον μεταφέρουν στη ΜΕΘ, υπέστη δεύτερη ανακοπή και πέθανε.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως ο θάνατος του ηλικιώμενου οφείλεται σε άλλους λόγους και ουδεμία σχέση έχουν με τον εμβολιασμό, ζητήθηκε κατεπείγουσα ιατροδικαστική εξέταση από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ.

Τι έδειξε η νεκροψία

Το πόρισμα της νεκροψίας νεκροτομής στον ηλικιωμένο έριξε φως στα αίτια θανάτου του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής η απώλεια του οφείλεται, σε στένωση στεφανιαίων αγγείων και υπετροφική καρδιοπάθεια ενώ δεν διαπιστώθηκε εύρημα που να συνηγορεί σε αναφυλακτική αντίδραση ή άλλης, σχετιζόμενης με τον εμβολιασμό.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής, «σε σχέση με την απώλεια του συμπολίτη μας Φ.Α. ετών 87, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό του, η απώλεια του οφείλεται, σε στένωση στεφανιαίων αγγείων και υπετροφική καρδιοπάθεια, ενώ δεν διαπιστώθηκε εύρημα που να συνηγορεί σε αναφυλακτική αντίδραση ή άλλης, σχετιζόμενης με τον εμβολιασμό».

Η διοίκηση εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα