Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 19:19

Κρήτη: Διπλασιάζουν τις κλίνες κορωνοϊού

“Συναγερμός” έχει σημάνει στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου, με αφορμή την “έκρηξη” των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την περιφερειακή ενότητα αλλά και γενικότερα στην Κρήτη, το τελευταίο διάστημα.

Στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα επικρατεί “πυρετός” προετοιμασίας των κλινικών, ενόψει των νέων εισαγωγών ασθενών με Covid, καθώς υπολογίζεται ότι το Ηράκλειο ενδέχεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 85 κρούσματα την ημέρα ενώ υπάρχουν και τα σενάρια εκείνα που θέλουν την περιφερειακή ενότητα να “φλερτάρει” ακόμη και με τα 100 κρούσματα ημερησίως, μέσα στο επόμενο 20ήμερο!

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, που μίλησε στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, στο ΠΑΓΝΗ σήμερα, το οποίο σήμερα νοσηλεύει 47 ασθενείς, ενεργοποιήθηκε ήδη το 3ο επίπεδο εγρήγορσης και προστέθηκαν κι άλλα κρεβάτια για την κάλυψη των αναγκών, ενώ δύο χειρουργικές κλινικές μεταφέρθηκαν σε άλλο όροφο για να εξασφαλιστούν περισσότερα κρεβάτια και να καλυφθούν έτσι οι ανάγκες για τους ασθενείς Covid.

Στόχος είναι να υπάρξει διπλασιασμός των διαθέσιμων κρεβατιών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα… Επιπλέον, ενισχύονται και οι ΜΕΘ.

Επέκταση κλινών έγινε και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία θα περάσει και αυτόν τον σκόπελο, με υπομονή και συνεργασία.

Παράλληλα, τόνισε ότι η μόνη λύση, εκτός από τον εμβολιασμό, είναι η ιχνηλάτηση και τα πολλά rapid test και ίσως και οι πολίτες θα έπρεπε να εκπαιδευτούν ώστε να τα κάνουν μόνοι τους όπως συμβαίνει στο εξωτερικό…

#pgnews

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα