Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 07:18

Κρήτη: Ενδιαφέρον από Ουκρανούς πρόσφυγες να εργαστούν σε χωράφια του νησιού

Ενδιαφέρον να εργαστούν στις αγροτικές καλιέργειες της Ιεράπετρας εκδηλώνουν πρόσφυγες της Ουκρανίας. Με δεδομένο το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης εργατών γης, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας απευθύνει κάλεσμα σε ιδιοκτήτες σπιτιών της περιοχής που ενδιαφέρονται να τα ενοικιάσουν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο.

Παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα και σε Έλληνες που επιθυμούν να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα για το δηλώσουν στα γραφεία του συλλόγου.

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας:

“Αναφορικά με το ζήτημα των εργατών γης στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας ενημερώνοντας τους παραγωγούς τα εξής:

1) Λόγω εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πρόσφυγες της Ουκρανίας να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες στην περιοχής μας, καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν την δυνατότητα για νόμιμη ενοικίαση αυτών, να επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας. Αυτό αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την μετεγκατάσταση των συγκεκριμένων προσφύγων μέσω Δομών ένταξης και στήριξης.

2) Ενημερώνουμε επίσης ότι η μετάκληση εργατών γης από Τρίτες Χώρες συνεχίζεται κανονικά ως διαδικαστικά στα γραφεία του Συλλόγου και καλούμε όσους διαθέτουν τις απαραίτητες ΜΑΕ να προβούν άμεσα στην χρήση αυτής της δυνατότητας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες για το 2022 και προτρέπουμε τους παραγωγούς πρωτίστως στην μετάκληση νέων εργατών γης και σε επόμενο χρόνο την προσωρινή νομιμοποίηση την παράτυπα διαμενόντων στην χώρα μας.

3) Καλούμε για πολλοστή φορά, όσοι Έλληνες επιθυμούν να εργαστούν ως εποχική ή μόνιμη εργασία στον πρωτογενή τομέα να το δηλώσουν άμεσα στα γραφεία του Συλλόγου. Υπενθυμίζουμε ότι, ειδικά για τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού, που επιθυμούν να εργαστούν ως εποχική εργασία στον αγροτικό κλάδο, δεν χάνουν το δικαίωμα της ένταξης τους στο ταμείο ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα