Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 16:10

Κρήτη: Οι τουρίστες γεμίζουν τα ξενοδοχεία – Στο 55% – 60% του 2019 οι αφίξεις

Σε καλό δρόμο κινείται ο τουρισμός στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς που βλέπουν παρά τα προβλήματα που έχει το νησί αναφορικά με τα κρούσματα και τη μετάλλαξη Δέλτα τις ροές των ξένων επισκεπτών να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προτίμησης για διακοπές.

Η καλή αυτή εικόνα όλοι εύχονται να μην ανατραπεί το επόμενο διάστημα στέλνοντας το μήνυμα να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να τηρούνται τα μέτρα όπου απαιτούνται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκο Χαλκιαδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, η σεζόν κινείται σε πάρα πολύ καλά επίπεδα αφού το Ηράκλειο, φέτος έχει φτάσει ήδη στο 83% των αφίξεων του 2019 και μάλιστα χωρίς την κίνηση των Ρώσων και Βρετανών τουριστών.

 Στο 55% – 60% του 2019 οι αφίξεις

Αυτά τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων επικαλέστηκε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του σε Αθηναικό προσθέτοντας ότι Αθήνα, Ηράκλειο και Ρόδος δέχονται τις περισσότερες αφίξεις από το εξωτερικό.

Τα στοιχεία αυτά έρχεται να επιβεβεβαιώσει και ο αερολιμένας Ηρακλείου καθώς το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου οι αφίξεις έφτασαν τις 123.000 με 124.000 τουρίστες.

Συνολικά, σε ό,τι αφορά στην κίνηση όπως καταγράφεται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μέχρι τώρα έχουμε φτάσει περίπου στο 55% – 60% του 2019.

“Οι Γερμανοί…ξανάρχονται”

Σύμφωνα με τον κ.Θεοχάρη από τις κρατήσεις φαίνεται ότι το ενδιαφέρον για τη χώρα μας παραμένει πολύ έντονο στη Γερμανία, με περίπου 315.000 αεροπορικές θέσεις για την περίοδο 12-25 Ιουλίου, προς 13 αεροδρόμια ανά την Ελλάδα.

Παρομοίως, υψηλή παραμένει η ζήτηση από Ιταλία και Γαλλία, με τους ταξιδιώτες να δείχνουν σαφή προτίμηση σε απευθείας πτήσεις για Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο κ.λπ.

Οι “παραδοσιακοί” επισκέπτες 

Βάσει των αεροπορικών αφίξεων, η Γερμανία, η Πολωνία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ ήταν οι χώρες αναχώρησης με τη μεγαλύτερη κίνηση τουριστών προς την Ελλάδα. Αυτή ήταν η εικόνα για την πρώτη φάση του ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού, δηλαδή από το μέσον του Μαΐου και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Ιουνίου. Πολύ σημαντικό ήταν όμως και το ζωηρό ρεύμα των οδικών αφίξεων, από τις χώρες της Βαλκανικής, κυρίως προς τους προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα. Ρουμανία και Βουλγαρία βρίσκονται στην κορυφή ως προς το συνολικό αριθμό των τουριστών.

Οι Βρετανοί προτιμούν την Κρήτη

Ως προς τους Βρετανούς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανυπομονούν να ταξιδέψουν στη Νότια Ευρώπη -και, κυρίως, στην Ελλάδα. Η αύξηση των κρατήσεων είναι εκρηκτική, πάνω από 250% (μετά από τις ανακοινώσεις της Βρετανικής Κυβέρνησης για την άρση των περιορισμών).

Η χώρα μας προηγείται έναντι άλλων προορισμών στη Μεσόγειο, σαν πόλος έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες από τη Βρετανία ενώ σημαντικός προορισμός για τους Βρετανούς αναμένεται να είναι και φέτος η Κρήτη.

#pgnews

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

spot_img
spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα