Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 20:23

Κρήτη: Πολύ χαμηλές οι τιμές των κηπευτικών

Σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι παραγωγοί κηπευτικών στην Κρήτη, καθώς μπορεί η απεργία των ναυτεργατών να έληξε, ωστόσο, οι πολύ μεγάλες ποσότητες των παραγόμενων προϊόντων είναι πολύ δύσκολο να διακινηθούν με δεδομένη την κλειστή εστίαση και τις δυσκολίες στις εξαγωγές λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλη Ορφανουδάκη, μπαίνει πλέον πιο επιτακτικά από ποτέ το αίτημα του αγροτικού κόσμου για “καθιέρωση” της κρατικής ενίσχυσης του λεγόμενου “κορωνοβοηθήματος” στους αγρότες κι επέκτασή της σε περισσότερα προϊόντα.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Ορφανουδάκης “Είμαστε στην… κορυφή της παραγωγής αυτή την περίοδο και οι τιμές λόγω των αυστηρών περιορισμών, του λοκντάουν και τελευταία εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών, έχουν συμπιεστεί προς τα κάτω. Οι κόκκινες πιπεριές για παράδειγμα, ενώ πωλούνται κανονικά προς 1,50 -1,80 ευρώ το κιλό, μετα βίας φθάνουν το 1 ευρώ!”.

Όπως είπε, το βοήθημα αυτό δεν θα λύσει προβλήματα, μπορεί όμως να τα “λειάνει”… Και βέβαια, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου επεσήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης    θα πρέπει να μεριμνήσει για ένα ακόμη σημαντικό θέμα που δεν είναι άλλο από τη δυσαναλογία ζημιάς και αποζημίωσης. “Για την ντομάτα, ενισχυθήκαμε με 540 ευρώ το στρέμμα ενώ η ζημιά υπολογίστηκε στις 3000 ευρώ ανά στρέμμα”, εξήγησε…

#pressgreece

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα