Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 10:22

Xανιά: Πώς θα λειτουργεί το κοινωνικό πλυντήριο του Δήμου

[ad_1]

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει να λειτουργεί κοινωνικό πλυντήριο του Δήμου Χανίων στην οδό Καραϊσκάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τον κανονισμό λειτουργίας του.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη θα λειτουργεί με προσωπικό του Δήμου από το πρωί ως τις 2.30 το μεσημέρι, ενώ θα υπάρχουν συνολικά τέσσερα πλυντήρια και τέσσερα στεγνωτήρια.

Την εποπτεία θα έχει το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και η διαχείριση και διοίκηση θα γίνεται από τους κοινωνικούς λειτουργούς της πρόνοιας, ενώ θα τηρείται αρχείο με τα στοιχεία των ωφελουμένων.

Δικαιούχοι θα είναι οι άστεγοι, οι Ρομά που δεν έχουν ρεύμα στους καταυλισμούς, οι ωφελούμενοι των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Χανίων και όλες οι ευάλωτες ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε ρεύμα και νερό, ή αν αυτό τους έχει κοπεί, χωρίς διάκριση σε φύλο ή φυλή.

Το κοινωνικό πλυντήριο θα προσφέρει πλύσιμο, στέγνωμα ρούχων, αλλά και ζεστό μπάνιο, με ξεχωριστά λουτρά για άνδρες, γυναίκες και ΑΜΕΑ, θα υπάρχει επίσης ιματιοθήκη, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούν και υπολογιστή για πρόσβαση στο ίντερνετ.

Το ενοίκιο για τον χώρο θα κοστίζει στον Δήμο Χανίων 600 ευρώ τον μήνα, ενώ υπολογίζεται ότι σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με την κα Ζερβουδάκη, θα κοστίζει το πολύ 100 ευρώ τη μέρα.

Η απόφαση πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

#pressgreece

 

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα