Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 12:59

Ρόδος: 13χρονος διακινούσε στο σχολείο του φωτογραφίες συμμαθήτριάς του με την οποία είχε σχέση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, μετά από Εισαγγελική παραγγελία, προκαταρκτική εξέταση, επιμέλεια επιτελών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας από πλευράς μαθητών γυμνασίου της ζώνης ευθύνης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε την 8η Μαρτίου 2023 και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που φέρεται να ενημερώθηκε αρμοδίως από το σχολείο.
Ένας μαθητής γυμνασίου, ηλικίας 13 ετών, φέρεται να είχε σχέση με μια συμμαθήτρια και συνομήλική του και να έχει καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε μαθητές του ίδιου σχολείου, καθώς και καθηγητές. Στην υπόθεση φέρεται να έχει εμπλοκή και μια ακόμη μαθήτρια.
Η ανήλικη ενημέρωσε τους γονείς της κι εκείνοι την διεύθυνση του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας και να έχει κινηθεί η διαδικασία κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου αυτών από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Έχει διοριστεί παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για τις καταθέσεις ανηλίκων, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές.
Ήδη, ο ένας εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων μαθητών, κλήθηκε χθες στην Ασφάλεια και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις.

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα