Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 04:58

Σάμος: Το φεστιβάλ Ηραία πυθαγόρεια κλείνει τα 17 με πλούσιο πρόγραμμα

Συνεχίζει το ταξίδι του στη γνώση και την επιστήμη για 17η χρονιά το Φεστιβάλ Ηραία- Πυθαγόρεια.
Με 4 εκδηλώσεις αποχαιρετά τον Ιούνιο και συγκεκριμένα το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου ξεκινά με μια Συναυλία στην Πλατεία Δημαρχείου στις 8 το βράδυ με τα μουσικά Σύνολα Έκφρασης και Πολυφωνικής Χορωδίας τού μουσικού Λυκείου Σάμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου.

Τό Σάββατο 24 Ιουνίου ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας καί Νανοτεχνολογίας Κωνσταντίνος Δεμέτζος θά μιλήσει στις 20.00 στό Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου με θέμα ” Η Φωνή της Επιστήμης καί η Σιωπή της Φύσης ”.

Θα προηγηθεί διάλεξη σε Φαρμακοποιούς καί γιατρούς στις 17.00 στον ίδιο χώρο.Τέλος το Εθνικό Αστεροσκοπείο έρχεται ξανά για 5η φορά στο νησί του Αρίσταρχου με δράσεις για παιδιά και ενήλικες με διαδραστικά παιχνίδια και ομιλίες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα τού Πυθαγόρα στο Πυθαγόρειο θα παρουσιαστεί ένα διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα ” Ήλιος και Πλανήτες ” και θα γίνει παρατήρηση του Ηλίου με Ηλιακό τηλεσκόπιο.

Την Τρίτη 27 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου το Εθνικό Αστεροσκοπείο θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη εκδήλωσή του με θέμα ” Ουρανογραφία ” πού θα περιλαμβάνει αναγνώριση των αστερισμών του καλοκαιρινού ουρανού, ομιλία για τους φωτεινούς αστέρες και παρατήρηση της σελήνης με τηλεσκόπιο.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα