Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 20:34

Η Teamviewer επεκτείνει το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Γιάννενα

[ad_1]


Μια καλή είδηση για την περιοχή καθώς θα οδηγήσει σε πρόσληψη καταρτισμένου προσωπικού.

Στην περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Ιωάννινα πρόκειται να προχωρήσει η γερμανική Teamviewer, μίας εκ των πλέον γνωστών εταιρειών πληροφορικής και κορυφαίος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης.

Όπως ανέφερε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Philipp Deutscher, γενικός διευθυντής της TeamViewer Greece, το κέντρο στα Ιωάννινα απασχολεί αυτή τη στιγμή 40 άτομα όταν πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του είχε 20 άτομα.

Το πλάνο, σύμφωνα με τον κ. Deutscher είναι η ομάδα να ενισχυθεί με 10-15 άτομα μέσα στο 2021. Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί πως οι συνθήκες λόγω της πανδημίας δεν διευκολύνουν την προσπάθεια δεδομένου ότι το πλάνο που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2020 έκανε λόγο για συνολικό αριθμό 50 ερευνητών μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του Teamviewer Meeting, το οποίο είναι το προϊόν με την ανάπτυξη του οποίου ασχολείται η μία από τις δύο ομάδες στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Η έτερη ομάδα ασχολείται με την περαιτέρω ανάπτυξη της βασικής εφαρμογής της Teamviewer, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τον τομέα της απομακρυσμένης διαχείρισης εφαρμογών και συσκευών. Τομέας, ο οποίος λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περασμένη χρονιά.

Ο κ. Deutscher δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υποστήριξη που υπάρχει προς την Teamviewer από τους τοπικούς φορείς της περιοχής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος και από το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί αυτή τη στιγμή. Σημείωσε δε ότι το πλάνο είναι η πρόσληψη ανθρώπων με υψηλότερες δεξιότητες και η προσπάθεια που υπάρχει είναι να μπορέσει η Teamviewer να προσελκύσει developers από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Deutscher, υπάρχουν αρκετοί developers με σχέση με την Ήπειρο και τα Ιωάννινα που έχουν δει την Teamviewer ως μία ευκαιρία «επιστροφής» στον τόπο καταγωγή τους.

#pressgreece

[ad_2]

Pressonline

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα