Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 00:02

Κρήτη: Aναστάτωση στην αγορά υπό το φόβο ενός νέου σκληρού lockdown

[ad_1]

Με μεγάλη αγωνία και έντονο προβληματισμό έμποροι και καταναλωτές της Κρήτης αναμένουν τις αποφάσεις ειδικών και κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα σχετικά με τον έλεγχο της πανδημίας καθώς τα καθημερινά κρούσματα δεν επιτρέπουν χαμόγελα αισιοδοξίας μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Οι επιχειρήσεις του Ηρακλείου αναμένουν τις τελικές αποφάσεις με ένα από τα σενάρια να κάνει λόγο για ένα ολικό lockdown και κλείσιμο για μια ακόμη φορά της αγοράς, γεγονός που θεωρούν ότι θα αποτελέσει και “ταφόκλακα” για πολλές από αυτές

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου κ.Αλέξανδρος Χουστουλάκης τόνισε ότι επικρατεί “παγωμάρα” στην αγορά για το ενδεχόμενο ενός νέου κλεισίματος, αυτή τη φορά από τις 6 το απόγευμα την ώρα που με το ζόρι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι έμποροι έβγαλαν το Γενάρη.

“Παγωμάρα” και στους καταναλωτές καθώς όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown έχει φρενάρει τις αγορές αφού σκέφτονται ότι θα κλειστούν ξανά στα σπίτια τους.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο είπε ο κ.Χουστουλάκης ωστόσο αυτή η αβεβαιότητα είναι που περισσότερο τρομάζει τις επιχειρήσεις.

Αγωνία στην υπόλοιπη Κρήτη

Ήδη και στο Λασίθι υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά του εμπορικού κόσμου για το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στον νομόμε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου κ.Πάγκαλο να δηλώνει στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να αντέξουν στην κρίση ενώ εξέφρασε και φόβους για το τι θα συμβεί το ερχόμενο καλοκαίρι με τον τουρισμό.

Τό ίδιο κλίμα επικρατεί και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού όπως την Ιεράπετρα την Σητεία κ.α

Έντονος προβληματισμός και σε Χανιά και Ρέθυμνο με τους εμπόρους να κάνουν λόγο για καταστροφή.

Ένα στα δύο μαγαζιά στην εστίαση θα κλείσει…

Αγανάκτηση και φόβος όμως για το μέλλον από πλευράς επιχειρηματιών επικρατεί και στην εστίαση, ένα κλάδο που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα όπως φαίνεται από τα στοιχεία που βλέπουν το φως.

Στην εστίαση σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά απασχολούνται περίπου 300.000 εργαζόμενοι, που σημαίνει ότι ακόμα 100.000 άνθρωποι επηρεάζονται ως συγγενείς τους.

Για τις 81.000 επιχειρήσεις στην εστίαση, ξεκαθάρισε πως η αναστολή της λειτουργίας τους «συμπαρασύρει όλους τους κλάδους της οικονομίας». Αν δεν στηριχτούν πραγματικά από την κυβέρνηση οι επιχειρήσεις, μία στις δύο θα κλείσει τόνισε χαρακτηριστικά.

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα