Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 15:09

Πάτρα: Σε καραντίνα μπήκαν και οι μεταβιβάσεις…

Στον πάγο έχουν μπει εδώ και ένα μήνα  οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση μεταβίβασης ακινήτων, γονικών παροχών ή και αποδοχής κληρονομιάς, καθώς το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο Πάτρας, παραμένουν κλειστά για το κοινό, λόγω της καραντίνας.

Αυτή η κατάσταση  έχει δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου έμφραγμα στις διαδικασίες που αφορούν στην ακίνητη περιουσία, καθώς το γραφείο βρίσκεται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας, από τις 8 Φεβρουαρίου.

Αποτέλεσμα είναι πλήθος μεταβιβάσεων να έχουν καθυστερήσει. Χαρακτηριστικά, μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021 έχουν ολοκληρωθεί μόλις 21 αγοραπωλησίες ακινήτων (χωρίς τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές), όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2020, είχαν διεκπεραιωθεί πάνω από 60 τέτοιες διαδικασίες.

Η  κατάσταση της καραντίνας, συμπαρασύρει και διάφορες υποχρεώσεις προς την Εφορία, οι οποίες σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες, την παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2021, για την υποβολή των δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, που έληξε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αλλά και αυτών που πρόκειται να λήξουν τον Μάρτιο.

Αντίστοιχα μέχρι τις 30 Ιουνίου παρατείνεται και ο χρόνος υποβολής για τις αντίστοιχες υποθέσεις που η σχετική προθεσμία έληξε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του έτους 2020 και για τις οποίες είχε ήδη δοθεί παράταση με απόφαση του υφυπουργού μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

#pressgreece.gr

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

#ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα