Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 20:11

Πάτρα-ΕΕΣΠ: Τα προβλήματα τους μετέφεραν οι έμποροι στο ΚΙΝΑΛ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτή την περίοδο κατέθεσαν τα μέλη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου: «Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/3/2021 σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με το ΚΙΝ.ΑΛ. Από τον Σύλλογο συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ζαφειρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μακρής και ο Γ’ Αντιπρόεδρος κ. Σολωμός. Από το ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο βουλευτής Ηλείας κ. Κατρίνης και ο κ. Αθανασόπουλος από την Νομαρχιακή Αχαΐας. Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Από τους εκπροσώπους του συλλόγου εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η τραγική θέση που βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας και του αναποτελεσματικού για την υγεία και καταστροφικού για την οικονομία τρόπου που αυτή αντιμετωπίζεται αλλά και λόγω της μακροχρόνιας 10χρονης κρίσης των μνημονίων. Η στήριξη από την μεριά της κυβέρνησης είναι ανεπαρκής και μονομερώς άδικη ως προς τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης λύσης μέσω διαγραφής προσαυξήσεων αλλά και κεφαλαίου των κόκκινων δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία με συνολική ρύθμιση και πολλές δόσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ο βρόγχος παλαιών και νέων χρεών θα αποβεί μοιραίος για πολλές επιχειρήσεις με τραγικά αποτελέσματα για επιχειρηματίες και εργαζομένους. Ζητήθηκε η συνδρομή και ενεργοποίηση στα πλαίσια των δυνατοτήτων ως αντιπολίτευση του ΚΙΝΑΛ προς αυτή την κατεύθυνση. Από την μεριά των εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκαν οι προτάσεις και κινήσεις που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση με λύσεις τύπου Κύπρου όπου ο δανειολήπτης προηγείται των funds για την εξαγορά του δανείου του, καθώς και για τον άδικο και καταστροφικό τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα ο νέος Πτωχευτικός Νόμος. Υπήρξε γενικά σύγκλιση απόψεων ως προς την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γιατί η κατάρρευσή τους θα δημιουργήσει μείζων εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα».
Μπορεί να είναι εικόνα ‎5 άτομα και ‎κείμενο που λέει "‎.oom Meeting O Ιωάννης Μπαλ Μπαλά... α... GOSATHANASOPOULOS Σολωμός u ΚΑΤΡΙΝΗΣ Ninetta NinettaSereti Sereti Πληκτρολογήστε MARSIAVLETSA MARSIA VLETSA για αναζήτηση جر51:1 19/3/2021‎"‎‎
#pgnews
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ
#ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα