Τρίτη 16 Απριλίου 2024 13:57

ΕΕΣΠ:Απαράδεκτη η απώλεια της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από 1η Ιουνίου

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών αναφέρεται στην επικείμενη απώλεια από  1ης  Ιουνίου του «θεμελιώδες ανθρώπινου δικαίωμα για παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης» όσων έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ και ζητά άμεσα να δοθεί παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ και να δοθεί δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων σε τουλάχιστον 120 δόσεις χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων εμπορικών και γενικά επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών έχουν υποστεί βαρύ οικονομικό πλήγμα τόσο από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση όσο και από τις συνέπειες της πανδημίας και του τελευταίου κύματος ακρίβειας σε ενέργεια και πολλά αγαθά.
Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα χιλιάδες συνάδελφοι από την 1 Ιουνίου χάνουν το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εφ’ όσον έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ.
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να αποκλείονται για οποιοδήποτε λόγο συμπολίτες απ’ αυτό.
Ζητάμε άμεσα να δοθεί παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ και να δοθεί δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων σε τουλάχιστον 120 δόσεις χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.
Ζητάμε άμεσα λύση.

#pgnews

#ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα