Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 11:27

Διαδικτυακή σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Διαδικτυακή σύσκεψη για τον συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων και των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «ώστε να συζητηθεί το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας το επόμενο διάστημα», πραγματοποιείται αύριο Σάββατο στις 7 το βράδυ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η σύσκεψη οργανώνεται με πρωτοβουλία του φοιτητικού συλλόγου ΣΤΕΦ Πάτρας και απόφαση για συμμετοχή των Φοιτητικών Συλλόγων Πληροφορικής και Νοσηλευτικής Τρίπολης και των Επιτροπών Φοιτητών Μεσσηνίας και Λακωνίας.
Οι φοιτητές διεκδικούν «να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας. Να γίνουμε φοιτητές ξανά” και δηλώνουν πως “ο νέος νόμος δεν θα εφαρμοστεί».
Στο κάλεσμα της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει αξιοποιήσει τα 30 εκ. ευρώ, ώστε να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, ειδικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που από την αρχή της φετινής χρονιάς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις σε προσωπικό (διδακτικό, διοικητικό, καθαριότητας) και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας των φοιτητών από την πανδημία. Οι φοιτητές των πρώην ΤΕΙ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έχουμε χορτάσει τα μεγάλα λόγια της τωρινής κυβέρνησης, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι των ανωτατοποιήσεων. Θυμόμαστε καλά τι αλλαγές έχουμε υποστεί στις σπουδές από το σχέδιο «Αθηνά» μέχρι σήμερα. Ολες αυτές οι αλλαγές πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήρθαν για να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που είχαν οι σχολές μας και να αναβαθμίσουν τις σπουδές μας, όπως μπορεί να προβάλλονταν, αλλά ουσιαστική υποβάθμισή τους στην πράξη. Η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης είναι η κατηγοριοποίηση των πτυχίων, να βγάζουν δηλαδή απόφοιτους με πολλούς διαφορετικούς τίτλους σπουδών, άρα και με διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί κάθε επιχείρηση να διαλέγει αυτόν που τη συμφέρει κάθε φορά, συμπιέζοντας τα δικαιώματα όλων προς τα κάτω, όπως φανερώνεται και από την έκθεση Πισσαρίδη, όπου προτείνεται η μετατροπή των πρώην ΤΕΙ σε τριετούς φοίτησης σχολές. Ξέρουμε καλά ότι η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για την αναβάθμιση των σπουδών μας, για αυτό και κρατάει ένα χρόνο τώρα κλειστά τα πανεπιστήμια. Ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώνουμε τις φωνές μας, συντονιζόμαστε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Διεκδικούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας. Απαιτούμε να γίνουμε φοιτητές ξανά! Ο νέος νόμος δεν θα εφαρμοστεί! Προχωράμε σε συντονισμό των δράσεών μας το επόμενο διάστημα, ώστε να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια!».

#pressgreece.gr

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

#ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα