Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 22:57

Λακωνία: Η παρατηρητικότητα ενός αγρότη οδήγησε στη σύλληψη των ληστών

Κράτησε την ψυχραιμία του και αυτό οδήγησε στην εξιχνίαση της ληστείας που είχε σημειωθεί σε βάρος του ιδίου και της αδερφής του. Ο λόγος για έναν αγρότη από τη Λακωνία που δέχτηκε εισβολή κουκουλοφόρων μέσα στο σπίτι  που έμενε με την αδερφή του στις Κροκεές Λακωνίας, στις 7 Φεβρουαρίου.

Όταν εισέβαλαν οι κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν την αδερφή του θύματος, διότι ο ίδιος απουσίαζε.   Μόλις έφτασε, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές σπάζοντάς του τρία πλευρά, για να τον υποχρεώσουν να τους πει πού έκρυβε χρήματα. Τελικά ο αγρότης βρήκε ευκαιρία να ξεφύγει, να βγει από το σπίτι και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι ληστές πανικοβλήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αρπάξουν κάτι, ενώ τα θύματα ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ο τραυματισμένος αγρότης νοσηλεύτηκε επί μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Σπάρτης και στο διάστημα αυτό, είχε τη δυνατότητα να επαναφέρει στη μνήμη του όσα παρατήρησε από τα χαρακτηριστικά των δραστών και όσα του είπαν σε κοφτά ελληνικά. Ως δράστη υπέδειξε  έναν Πακιστανό εργάτη που είχε δουλέψει στα κτήματά του το προηγούμενο διάστημα.

Τελικά ο ύποπτος εντοπίστηκε σε ένα σπίτι στην Θήβα, όπου κατοικούσε μαζί με δυο συμπατριώτες του. Και οι τρεις προσήχθησαν στο τμήμα Σκάλας Λακωνίας, όπου ο αγρότης αναγνώρισε με βεβαιότητα τους δυο. Σε βάρος του σχηματίστηκε  δικογραφία για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

#pressgreece

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

#κοινωνια

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα