Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 03:22

Οι προτάσεις της γνωμοδοτικής επιτροπής τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τις προτάσεις της για βελτιώσεις στα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, κατέθεσε η γνωμοδοτική επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του προορισμού, καθώς και η διατήρηση της αξιοπιστίας της Πελοποννήσου ως ασφαλούς προορισμού. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφέρεια επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην ενίσχυση των δομών υγείας”, τόνισε στην αρχή της συνεδρίασης η αντιπεριφερειάρχης, Άννα Καλογεροπούλου.

Αναφερόμενη στην υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως θα εξεταστεί η επανεκπαίδευση των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα, πως είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, απ’ όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και των εμπλεκομένων στον εν λόγω τομέα.

Η αντιπεριφερειάρχης, κάλεσε τους φορείς, καθώς και τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, να καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω στα εσωτερικά πρωτόκολλα και πάνω στα πρωτόκολλα μετακίνησης επισκεπτών.

Οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η γνωμοδοτική επιτροπή, συνοψίζονται ως εξής:

-Αυξημένος έλεγχος στις πύλες εισόδου, μέσω rapid tests.
-Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου.
-Δυνατότητα rapid tests σε εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
-Έγκαιρη επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων.
-Έγκαιρη εκπαίδευση, σε συνεργασία με γιατρούς.
-Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.
-Αύξηση ξενοδοχείων Covid-19.
-Διαμόρφωση Πρωτοκόλλων σε περισσότερες γλώσσες.
-Καμπάνιες Ενημέρωσης.

Οι προτάσεις θα σταλούν στο υπουργείο Τουρισμού το οποίο και θα τις εξετάσει ώστε αυτές να πάρουν την τελική τους μορφή.

#pressgreece.gr

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα