Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 19:27

Καλαμάτα: Αρτοποιός θύμα απάτης από Κορίνθιο!

Ενας 49χρονος,  κάτοικος Κορίνθου,  φέρεται να είναι ο δράστης  που πέρυσι τον Οκτώβριο προσποιήθηκε ότι είναι αντιδήμαρχος Καλαμάτας και έκανε παραγγελία σε φούρνο της πόλης, αξίας 870 ευρώ.

Στη συνέχεια, με τη γνωστή πλέον μέθοδο της δήθεν λανθασμένης κατάθεσης και της επιστροφής χρημάτων, κατάφερε και εξαπάτησε αρτοποιό, ο οποίος του «επέστρεψε»… 7.830 ευρώ. Το ίδιο αποπειράθηκε να κάνει ο δράστης και σε άλλο αρτοποιό της Καλαμάτας, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πιο αναλυτικά, η προαναφερόμενη απάτη και η απόπειρα απάτης έγιναν πέρυσι στις 7 Οκτωβρίου και εξιχνιάστηκαν ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Σε βάρος του 49χρονου Κορίνθιου σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη και απόπειρα απάτης.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε στο φούρνο του εξαπατηθέντα δηλώνοντας ψευδώς το όνομα αντιδημάρχου της Καλαμάτας, και παρήγγειλε προϊόντα αξίας 870 ευρώ. Ζήτησε τραπεζικό λογαριασμό για να προπληρώσει, και αφού απέστειλε παραποιημένο καταθετήριο ισχυριζόμενος ότι κατέθεσε… κατά λάθος το ποσό των 8.700 ευρώ (δήθεν πρόσθεσε ένα επιπλέον μηδενικό), ζήτησε την επιστροφή των επιπλέον χρημάτων. Ο αρτοποιός δεν ήταν υποψιασμένος  και του επέστρεψε τη διαφορά.

Οι ηλεκτρονικές απάτες πάντως δεν σταματούν, και γι’ αυτό οι πολίτες θα πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή, τόσο στις συναλλαγές όσο και σε επικοινωνίες με αγνώστους.

#pgnews

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα