Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 12:35

Τί απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ικαρία

[ad_1]

Απάντηση για το περιστατικό στην Ικαρία έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίσκεψή του στην Ικαρία δεν ήταν ταξίδι αναψυχής όπως επιχείρησε να την παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά αντίθετα ένα ταξίδι με πολύ δουλειά και αλλεπαλληλες συναντήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα περιέγραψε όλο του το ταξίδι λέγοντας: “Πέταξα με ελικόπτερο στους Φούρνους. Επιθεώρησα τη διαδικασία εμβολιασμών σ’ ένα μικρό ακριτικό νησί. Το θεώρησα πολύ σημαντικό, καθώς εκεί εμβολιάζεται οριζόντια όλο το νησί. Πρώτη επίσκεψη Πρωθυπουργού στους Φούρνους εδώ και 25 χρόνια.  Πήγα στη Θύμαινα, νησάκι με 80 κατοίκους -δεν είχε πάει ποτέ Πρωθυπουργός- να επιβλέψω την ίδια διαδικασία και να λύσω ένα-δύο μικρά προβλήματα. Στη συνέχεια με ένα σκαφάκι πήγα στην Ικαρία, πήγα στο νοσοκομείο, επιθεώρησα την καινούργια μονάδα αιμοκάθαρσης. Μίλησα με γιατρούς, έκανα σύσκεψη για τα τοπικά προβλήματα της Ικαρίας. Πήρα ένα αυτοκίνητο, διέσχισα το μισό νησί. Πήγα στον Εύδηλο, πήγα στο Κέντρο Υγείας για να μιλήσω με τους γιατρούς. Επιθεώρησα το λιμάνι του Ευδήλου και στη συνέχεια κατέληξα για το φαγητό στον κ. Στεφανάδη”.

“Δεν νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής, ούτε νομίζω ότι φαντάστηκε κανείς ότι ξύπνησα ένα πρωί και ήθελα να πάω στην Ικαρία να πάω να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί”. τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα δέχτηκε ότι ότι η εικόνα η οποία παρουσιάστηκε πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε και την ουσία της επίσκεψης. “Αν για την Ικαρία συζητάμε αυτό και όχι τα υπόλοιπα, κάποιο λάθος έγινε. Σας διαβεβαιώνω, δεν θα επαναληφθεί.
Αν η μόνη κριτική που μπορεί να μας ασκήσει η αντιπολίτευση είναι για την ταράτσα στην Ικαρία, σημαίνει προφανώς ότι πολλά πράγματα κάνουμε καλά στη διαχείριση αυτής της κρίσης”.

 

#PressGreece #ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

[ad_2]

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα