Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 23:43

Φ. Καρασαρλίδου: Πάνω από 60% η μείωση τζίρου στις Λαϊκές Αγορές της Ημαθίας / Χωρίς στήριξη οι Έμποροι

[ad_1]

Την Τρίτη 26/1 η Βουλευτής ημαθίας κα Φρόσω Καρασαρλίδου μαζί με τον συντονιστή της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάσο Κωστόπουλο και στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν την υπαίθρια λαϊκή αγορά της Βέροιας και την Πέμπτη 28/1 τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Κατά την επίσκεψή τους στη λαϊκή αγορά συναντήθηκαν και συζήτησαν με δεκάδες καταναλωτές, παραγωγούς και εμπόρους πωλητές, όπως και με τις διοικήσεις των εν λόγω φορέων .
Συνομίλησαν με τον πρόεδρο των παραγωγών αγροτικών προϊόντων κ.Τσιλίκα και τον αντιπρόεδρο των πωλητών βιομηχανικών ειδών κ. Σαμαρά.

Από τις συζητήσεις προέκυψε πως οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών με τα συνεχή lock down αλλά και με την περιοδική συμμετοχή στις λαϊκές σε ποσοστό 50% κάθε φορά έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, καθώς η παραγωγή τους είναι προσαρμοσμένη στα προηγούμενα δεδομένα, έτσι ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις της λαϊκής αγοράς σε εβδομαδιαία βάση. Το αποτέλεσμα της περιοδικής συμμετοχής είναι οι παραγωγοί αναγκάζονται να πετάνε την μισή τους παραγωγή.

Επίσης και οι καταναλωτές από την πλευρά τους έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κατάσταση, οπότε λόγω φόβου για τον κορωνοϊό και της οικονομικής κρίσης που βιώνουν έχουν περιορίσει κατά πολύ την κατανάλωση στα προϊόντα της λαϊκής αγοράς.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι πωλητές να εμφανίζουν μείωση του τζίρου πάνω από 60%.

Την Πέμπτη κατά την επίσκεψή τους στην αγορά στο εμπορικό κέντρο της πόλης συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Τσιπουρίδου, τον κ. Γαλανομάτη, μέλος του δ.σ. του συλλόγου, αλλά και με άλλους εμπόρους, όπως επίσης και με καταναλωτές.

Τα προβλήματα που κυριαρχούν στην αγορά της πόλης είναι τα χρέη των εμπόρων, η έλλειψη ρευστότητας, η μείωση των εισοδημάτων τους αλλά και ο φόβος και η αβεβαιότητα για το μέλλον των καταστημάτων τους.

Οι καταστηματάρχες μετέφεραν επίσης τον θυμό και την αγανάκτησή τους για την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από το κράτος, αλλά και για την προκλητική στήριξη και χρηματοδότηση «ημετέρων», π.χ. εταιριών κούριερ, και επιχειρήσεων που ενώ δεν θίχτηκαν ουσιαστικά από την κρίση απολαύσανε γενναίες χρηματοδοτήσεις.

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας κατήγγειλε τη διαδικασία χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος ΔΙΕΞΟΔΟΣ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από το οποίο αποκλείστηκαν τα 2/3 των επιχειρήσεων.

Επίσης η βουλευτής και το κλιμάκι του ΣΥΡΙΖΑ ημαθίας ενημέρωσαν τον κόσμο της αγοράς για τις προτάσεις του κόμματος σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αφορούν σε μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και η εκτόξευση της ανεργίας στη χώρα μας.

 

#PressGreece

[ad_2]

Πηγή

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα