Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 14:54

Με το νεοεκλεγέν ΔΣ της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος συναντήθηκε ο Σπ. Λιβανός

Να κατακτήσει το ελληνικό βαμβάκι και η ελληνική κλωστοϋφαντουργία τη θέση που τους αξίζει στη διεθνή αγορά έθεσαν ως κοινό στόχο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος κατά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Το βαμβάκι αποτελεί ισχυρό, παραδοσιακό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί «λευκός θησαυρός της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Λιβανός.

Στη συνάντηση παρίστατο η γγ του υπουργείου, Χριστιάνα Καλογήρου ενώ από πλευράς ΔΣ ήταν παρόντες ο πρόεδρος Ευθύμιος Φωτεινός, ο αντιπρόεδρος Αντώνιος Σιάρκος, ο γγ Νίκος Κουρκούτας και το μέλος, Δημήτρης Πολύχρονος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος αριθμεί 46.000 μέλη και η εκπροσώπηση σε αυτήν συνολικά του κλάδου, με παραγωγούς, εκκοκκιστές και κλωστοϋφαντουργούς την καθιστούν σύμβουλο και συνεργάτη του ΥΠΑΑΤ». Το υπουργείο τονίζει επίσης πως «το 95% του παραγόμενου προϊόντος εξάγεται, επιβεβαιώνοντας ότι το βαμβάκι είναι εξαγωγικό, εθνικό προϊόν».

#pgnews #ΠΟΛΙΤΙΚΗ #ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ο Πολίτης

Σχετικά

spot_img
spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα