Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 16:00

Ανδρουλάκης: Συνάντηση με γυναίκες – πρόσφυγες θύματα ρατσισμού

Επέτειος της Παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων σήμερα Δευτέρα και με αφορμή αυτή την επέτειο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η γραμματέας Ε. Λιακούλη και οι γυναίκες μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος υποδέχτηκαν 17 γυναίκες – πρόσφυγες από το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία, την Συρία και χώρες της Αφρικής, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Οι περισσότερες υπήρξαν θύματα ρατσισμού και έμφυλης βίας, που με τη συνδρομή του κοινωνικού δικτύου «Μέλισσα» επαναπροσδιορίζουν τη ζωή τους στη χώρα μας.

«Μας ένωσε ο πόλεμος»

«Στο τραπέζι αυτό μας ένωσε ο πόλεμος, μια ελληνική πόλη, η Μαριούπολη, ισοπεδώνεται» περιέγραψαν τη φρίκη της πολεμικής σύρραξης γυναίκες από την Ουκρανία που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς συμπληρώνοντας ότι «η μέρα αυτή προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη για να ακουστεί ηχηρά το μήνυμα κατά του πολέμου».

Έξι Αφγανές βουλευτές και τρεις δημοσιογράφοι αφηγήθηκαν πως δραπέτευσαν από το καθεστώς των Ταλιμπάν συγκλονίζοντας αναφερόμενες στην ώρα του αποχωρισμού από τα μικρά παιδιά τους.

«Βάρβαρη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία»

«Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει χρώμα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ υπενθύμισε την πρόταση του προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να υπάρξει κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ουκρανών προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ.

«Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο σεβασμός της ανάγκης κάθε ανθρώπου να ευημερήσει, να δημιουργήσει, να ζήσει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. Δυστυχώς αυτή η συνάντηση γίνεται σε μια στιγμή όπου η ανθρωπότητα συγκλονισμένη, σοκαρισμένη, παρακολουθεί τα τραγικά γεγονότα της βάρβαρης εισβολής του κ. Πούτιν στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα