Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 22:10

Από ποια χωριά της Ημαθίας κατάγεται ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας

Ο Γιώργος Σούρλας είναι γνωστός στους περισσότερους από την πολιτική του σταδιοδρομία ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Εκείνο που είναι λιγότερο γνωστό αλλά πολύ σπουδαίο είναι ο αγώνας που διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια για να βρεθούν οι άταφοι Ήρωες του έπους του 40, οι οποίοι έπεσαν στα αλβανικά χώματα, ώστε να ταφούν όπως πρέπει και να προσκυνήσουν στο μνήμα τους οι οικείοι τους.

Ο Γιώργος Σούρλας έχει διοργανώσει πολλές εξορμήσεις στην Αλβανία, όπου μαζί με άλλους Έλληνες επισκέφτηκαν το νεκροταφίο της Κλεισούρας που περιμένει να υποδεχτεί τα οστά των Ελλήνων Ηρώων όταν και αν βρεθούν ποτέ, και άλλες πολλές τοποθεσίες όπου έδωσαν το αίμα τους οι Έλληνες Στρατιώτες.

Αυτές τις ιστορίες τις διηγήθηκε πρόσφατα ο Δάσκαλος κ. Γρηγόρης Γιοβανόπουλος σε μια πολύ ωραία εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όπου εκεί μεταξύ άλλων πολλών αποκάλυψε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Σούρλας έχει καταγωγή από δύο χωριά της Ημαθίας.

Πιο συγκεκριμένα η μητέρα του κατάγεται από το Κλειδί του Δήμου Αλεξάνδρειας και ο πατέρας του από το Ξηρολίβαδο του Δήμου Βέροιας.

#pgnews #ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πολίτης
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα