Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 11:27

Δάκρυσε ο Κάρολος, μίλησε στα Ελληνικά και ο Μακρόν: «Η δική σας ελευθερία, είναι η δική μας»

«Είμαστε εδώ και θα είμαστε στο πλευρό όταν η ιστορία γίνεται άδικη μαζί σας, όταν η αλληλεγγύη, μερικές φορές μπορεί να απουσιάζει, ή όταν υπάρχει απειλή. Γιατί η δική σας ελευθερία είναι η δική μας», είπε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου. 

Στο τέλος μάλιστα του μηνύματός του είπε ξανά στα ελληνικά «η δική σας ελευθερία είναι η δική μας». Και πρόσθεσε: «Η θέληση της Ελλάδας για ελευθερία υπήρξε και παραμένει σημείο αναφοράς, ένα καθοριστικό σημείο ένα φως για την Ευρώπη».

Νωρίτερα ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος δάκρυσε, κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ηγέτες από όλον τον κόσμο στέλνουν μηνύματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που μεταξύ άλλων είπε: «Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, θα είναι στενότερη από ποτέ κατά τη διάρκεια της δικής μου διακυβέρνησης. Είμαι απίστευτα περήφανος που θα είμαι ο Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος θα βοηθήσει να ξεκινήσει, τα επόμενα διακόσια χρόνια της στενής συνεργασίας και φιλίας μας».

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα