Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 05:41

GPO: Τι καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας για Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Με τη συμπλήρωση μιας τριετίας της Περιφερειακής Αρχής του Νεκτάριου Φαρμάκη, η GPO πραγματοποίησε δημοσκόπηση στη Δυτική Ελλάδα για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά” για τα πρόσωπα που είτε βρίσκονται στο προσκήνιο τώρα, είτε πάλι συζητιούνται ως πιθανές επιλογές για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συγκεντρώνει το 61,7% των θετικών απόψεων, με τον Απόστολο Κατσιφάρα να ακολουθεί στο 45,8%, αλλά και με 40,8% αρνητική άποψη. Ο Διονύσης Τεμπονέρας καταγράφει 23,6% θετική άποψη, ο Κώστας Σπηλιόπουλος 22,7%, ο Θάνος Μωραϊτης 19,4% και ο Κώστας Καρπέτας 9,7%. Στους τρεις τελευταίους η αρνητική άποψη της κοινής γνώμης υπερισχύει της θετικής…

Το ποσοστό αυτό δείχνει πως η επιλογή του ως υποψηφίου το 2019, πέραν του ότι “ξεκλείδωσε” την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνει μια προοπτική για το μέλλον ως ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή.

Το ποσοστό του 61,7% των ερωτηθέντων που δηλώνει ικανοποιημένο με την έως τώρα παρουσία του, δείχνει πως αντλεί δύναμη υπερκομματικά.

Στην ερώτηση της έρευνας “ανεξάρτητα από το ποιον θα ψηφίσετε, ποιος θεωρείται ότι θα εκλεγεί τελικά περιφερειάρχης” το 36,2% απαντά ο Νεκτάριος Φαρμάκης, το 9,1% ο Απόστολος Κατσιφάρας, το 2,1% ο Διονύσης Τεμπονέρας, το 2% ο Θάνος Μωραϊτης, το 1% ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ενώ Κώστας Σπηλιόπουλος, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κόσινας συγκεντρώνουν ποσοστό κάτω της μονάδας.

Στην ερώτηση “ανεξάρτητα από το ποιον θα ψηφίσετε, ποιον θεωρείται καταλληλότερο για Περιφερειάρχη”, ο Νεκτάριος Φαρμάκης συγκεντρώνει το 35,1%, ο Απόστολος Κατσιφάρας το 16,8%, ο Διονύσης Τεμπονέρας το 5,8%, ο Νίκος Καραθανασόπουλος το 4,2%, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου το 2,5%, ο Θάνος Μωραϊτης το 2,4%, ο Κώστας Σπηλιόπουλος το 1,6% και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος το 1,3%.

#pgnews

#ΠΟΛΙΤΙΚΗ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα