Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 13:40

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή

Τον βηματισμό του για την επόμενη ημέρα στο δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο των εσωκομματικών διεργασιών για την διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η στρατηγική που θα ακολουθηθεί από δώ και πέρα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την οποία ανοίγει η συνεδρίαση στις 17:00

Στο μεταξύ η ήττα στις εκλογές του Μαΐου έχει φέρει εσωκομματική γκρίνια.

Την αντίδραση στελεχών του κόμματος προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, που προτείνει στο πλαίσιο της ανανέωσης,  ην πλαισίωση του Αλέξη Τσίπρα  με νέα πρόσωπα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για «ατυχείς δηλώσεις , ιδίως όταν δεν γίνονται μέσα σε συλλογικά όργανα».

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι κεφάλαιο και για την Αριστερά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα. Ανέλαβε την ευθύνη και συνεχίζει τη μάχη ως ηγέτης».

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε πως δεν μπορεί να αποτελεί θέμα ταμπού το θέμα  της ηγεσίας, αν και επισήμανε ότι αυτή «η συζήτηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Προφανώς θα πάμε στις εκλογές με τη σημερινή ηγεσία».

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα