Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 21:23

Ικανοποίηση στη ΝΔ από το «μήνυμα ισχυρής αυτοδυναμίας από τους πολίτες»

Ικανοποίηση και χαμόγελα στις ΝΔ από το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, με τον πρωθυπουργό αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν να επισημαίνει αμέσως μετά το τελικό αποτέλεσμα ότι το μήνυμά τους είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν είναι άλλο από αυτό της ισχυρής αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο αυτό πρέπει, όπως είπε, να αποτυπωθεί πλέον αριθμητικά και στην επόμενη κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής. Υπό αυτό το πρίσμα και κρατώντας το μήνυμα από τους ίδιους τους πολίτες, όπως αποτυπώθηκε με την ψήφο τους ξημέρωσε σήμερα μία μέρα όπου ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του παίρνουν τον καθιερωμένο πρωινό καφέ στις 9 η ώρα για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Λαμβάνει στη συνέχεια ο πρωθυπουργός την διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γίνονται τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ουσιαστικά η εικόνα είναι ότι θα τους μεταφέρει ότι η απόφαση του λαού είναι ισχυρή για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και όπως είπε και ο ίδιος αυτό πια μένει και μαθηματικά πλέον, να αποτυπωθεί και στις επόμενες κάλπες. Γι αυτό και έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για εκλογές πιθανότατα στις 25 Ιουνίου.

Το μήνυμα που έρχεται στη ΝΔ και το επισήμανε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και όλα τα στελέχη της ΝΔ είναι ότι πλέον είναι βαριά η ευθύνη πρέπει να δουλέψουν σκληρά, δεν υπάρχει καμία αλαζονεία, αλλά ότι πλέον με αυτή την λαϊκή εντολή που δόθηκε και με όσα έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε όλη την προεκλογική περίοδο, σε όλες τις περιοδείες που έκανε ανά την Ελλάδα, «είναι κρίσιμες στιγμές, το διακύβευμα είναι μεγάλο, το πρόγραμμά μας το κυβερνητικό είναι πολύ συγκεκριμένο, καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δωρεάν δημόσια υγεία και ένα πιο αξιοκρατικό κράτος και βεβαίως μια ενισχυμένη χώρα στο εξωτερικό με τις ήδη συμμαχίες που έχουν γίνει».

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα