Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 14:54

Κασιδιάρης: Οι «Σπαρτιάτες» στην εκλογική μάχη με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα – Θα νικήσουμε το Σύστημα

Μήνυμα εκλογικού συναγερμού και αποφασιστικής ενίσχυσης του εθνικού κόμματος «Σπαρτιάτες» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 έστειλε ο Ηλίας Κασιδιάρης την Κυριακή (11/6/2023).

Όπως τονίζει ο ίδιος σε ανάρτησή του οι «Σπαρτιάτες» μπαίνουν στην εκλογική μάχη με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα στελεχωμένα με άξιους ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιστές.

Το γεγονός, πως οι «Σπαρτιάτες» κατέρχονται στις εκλογές με ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, επαναβεβαιώνει, πως υπήρχε εκ των προτέρων οργάνωση και σχεδιασμός.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητά να διαδοθεί παντού το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης με όλους τους τρόπους σε πόλεις και χωριά.

Ο έγκλειστος εθνικιστής πολιτικός εκφράζει την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτή μία νίκη ενάντια στην πολεμική ολόκληρου του Συστήματος, εάν όλοι δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

«Οι #ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ μπαίνουν στην εκλογική μάχη με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα, στελεχωμένα με άξιους ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιστές.
Διαδώστε παντού το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης!
Πόρτα-πόρτα, στο διαδίκτυο, σε γνωστούς και φίλους, σε πόλεις και χωριά.
Τις επόμενες 15 ημέρες δώστε τον καλύτερό σας εαυτό και θα νικήσουμε ενάντια στην πολεμική ολόκληρου του Συστήματος», σημειώνει στο μήνυμά του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η ανάρτησή του

Η επιρροή Κασιδιάρη

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου και μετά την ανακήρυξη των κομμάτων και τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δήλωσή του έκανε γνωστό ότι θα ψηφίσει και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους «Σπαρτιάτες».
«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσω και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα Σπαρτιάτες, που θα εισέλθει δυναμικά στη βουλή και θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εθνική αντιπολίτευση.
Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.
Αφού απέκλεισαν με αντισυνταγματικό τρόπο τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξω συνειδητά τους Σπαρτιάτες που αποτελούν διαχρονικά και συμβολικά την πρώτη γραμμή των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία», είχε διακηρύξει.
Η στήριξή του στο κόμμα «Σπαρτιάτες» εκτιμάται, πως θα έχει μεγάλη επίδραση στο πολιτικό σκηνικό και αυτό οφείλεται στον λόγο, πως η επιρροή του Ηλία Κασιδιάρη στον εθνικιστικό χώρο είναι αρκετά σημαντική.
Υπενθυμίζεται, πως πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και το μπλόκο του Αρείου Πάγου το κόμμα «Έλληνες» κατέγραφε ένα ποσοστό της τάξης του 5% – 6%.
Σίγουρα κάποιοι από τους ψηφοφόρους των «Ελλήνων» διαμοιράστηκαν σε άλλα κόμματα, όμως, τώρα μπορεί να δούμε να κατευθύνονται μαζικά προς το κόμμα «Σπαρτιάτες».
Η στροφή Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά έχει αφήσει ένα μεγάλο χώρο στα δεξιά ανικανοποίητο.
Σχηματίστηκαν πολλά κομματίδια που δεν είχαν τύχη.
Όμως, υπήρξε και οργανωμένη τάση κύκλων του κλήρου απέναντι στη ΝΔ που εκφράστηκε μέσω του κόμματος ΝΙΚΗ.
Το κόμμα ΝΙΚΗ που μέχρι πρότινος είχε μόνο πυρήνες στη Βόρεια Ελλάδα, στο Κιλκίς, στο Άγιο Όρος και στην Πιερία ξαφνικά έγινε γνωστό και λίγο έλλειψε να μπει στην Βουλή.

Χάνει πόντους ο Βελόπουλος

Την ίδια ώρα, χάνει δυνάμεις η Ελληνική Λύση καθώς φαίνονται και τα εσωκομματικά προβλήματα του κόμματος αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος «εκμεταλλεύτηκε» υπέρ το δέον τα θέματα της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους με το οποίο είχε σχέσεις όπως αποδείχτηκε με τη μονή Εσφιγμένου.
Μάλιστα, δημοσκόποι θεωρούν ότι μπορεί αυτές οι μετακινήσεις στο δεξιό χώρο να αλλάξουν τα δεδομένα και να δούμε μείωση του ποσοστού της Ελληνικής Λύσης ή ακόμα να το δούμε εκτός Βουλής.

Αλλάζει τις ισορροπίες το 8ο κόμμα

Τώρα, όπως καταλαβαίνετε, η είσοδος ενός 8ου κόμματος στη Βουλή θα αλλάξει τους συσχετισμούς.
Ο Κ. Μητσοτάκης, με το σκεπτικό ότι τα ποσοστά του κινούνται πάνω από 40%, με 7 κόμματα στην Βουλή θα είχε μία σχετικά άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα ξεκινούσε από 160 βουλευτές.
Η είσοδος του 8ου κόμματος τώρα μπορεί να του δώσει μία ισχνή πλειοψηφία, όχι παραπάνω από 154-155 βουλευτές και αυτό σίγουρα δεν το είχε στο προγραμματισμό του.
Διότι φανταζόταν ότι θα έχει αρκετούς βουλευτές για να μπορεί να σχηματίσει την κυβέρνηση που θέλει (εξωκοινοβουλευτικούς-στελέχη από ΠΑΣΟΚ κτλ) χωρίς να κρατάει εσωκομματικές ισορροπίες.
Τώρα όλο αυτό αλλάζει και θα πρέπει να εμπιστευτεί τα δικά του στελέχη.

Δυνατή αντιπολίτευση από τα δεξιά

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι εάν μπει και το κόμμα «Σπαρτιάτες» στη Βουλή, θα έχει μία δυνατή αντιπολίτευση από τα δεξιά του.
Την επόμενη μέρα θα τεθεί η δεξιά ατζέντα στην κοινωνία.
Λαθρομετανάστευση, Ροδόπη και τούρκικο προξενείο, εγκληματικότητα στο Κέντρο, ασφάλεια του πολίτη, προοδευτική ατζέντα κ.α θα βρουν την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει όχι μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα δεξιά κόμματα που θα αποτελούν την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Θρυμματισμός του πολιτικού συστήματος και μετακινήσεις

Πλέον στην Κεντροδεξιά/Δεξιά θα δούμε 4 κόμματα και στην Κεντροαριστερά/Αριστερά θα έχουμε επίσης 4 αριστερά κόμματα. Ο απόλυτος θρυμματισμός του πολιτικού συστήματος.
Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΔ δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη. Είχαν μείνει στον ανταγωνισμό Ελληνικής Λύσης- ΝΙΚΗ για το ποιος θα πάρει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους και στον ανταγωνισμό ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.
Τώρα στο εκλογικό σώμα έχει μπει και ένας τρίτος πόλος, οι «Σπαρτιάτες».
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τραβήξει κόσμο και από τα δεξιά κόμματα αλλά και την Πλεύση Ελευθερίας.
Είδαμε τις προηγούμενες μέρες, ότι τα κόμματα Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, ΝΙΚΗ «πείραξαν» τις λίστες των ψηφοδελτίων τους δημιουργώντας παράπονα και αποχωρήσεις από τα κόμματα αυτά.
Ενδεχομένως, οι «δυσαρεστημένοι» να επιλέξουν κάποιο άλλο αντισυστημικό εθνικό κόμμα.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα