Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 05:48

Μητσοτάκης: Οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή – Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ξαναβρεθούμε ως τις αρχές Αυγουστου.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί

Σκοπός μου μέχρι την τελευταία μέρα είναι να πείσω να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη και να μην εγκαταλείψουν την καλπη για την παραλία θεωρωντας ότι το αποτελεσμα θα προεξοφληθεί

Η κάλπη είναι άδεια, το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται, πρέπει να την ξαναγεμίσουν οι κάλπες

Να πάνε όλοι οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώμα, λυπάμαι που χρειάζεται πάλι αυτό και λυπάμαι που μπορεί να έχουμε μια Βουλή που μόνο πολυφωνική δεν θα είναι. Κάποιοι πήγαν να μας πείσουν ότι είναι οι μοναδικοί πατριώτες, κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι

Να σκεφτούν οι πολίτες την ψήφο τους, να γνωρίζουν τι θα πάρουν την επόμενη ημέρα. 

Ζητάμε μια ασφαλή και λειτουργική αυτοδυναμία δεν χρειαζομαστε κατ ανάγκη κάτι παραπάνω. Δεν θα ήθελα μια πλειοψηφία του ενός βουλευτή – Είχαμε 156 βουλευτές, θέλουμε ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόγραμμα.

Δεν θέλω να υπάρξουν σημάδια αλαζονείας, δεν είχαμε τέτοια φαινόεμνα,όσο μεγαλύτερη η εντολή του λαού τόσο μεγαλύτερη ηε υθύνη τόσο πιο πολύ πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά.

Το επόμενο υπουργικό θα είναι υπουργικό δουλειά και αποτελέσματος.

Το rotation στο υπουργικό σημαίνει ότι κάποιοι μπορέι να κάτσουν στον πάγκο και κάποιοι από τον πάγκο να παίξουν βασικοί. Αλλά δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί. Προσπαθώ να είμαι πολύ προσγειωμένος αν και έχω υποχρέωση να είμαστε προετοιμασμένοι.

Το πρώτο μας νομοσχέδιο θα αφορά την επικαιροποίηση της οργανωσης του κράτους και το δεύτερο θα αφορά τη νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών μας πρωτοβουλιών, το οποίο μπορεί να έχει ψηφιστεί και πριν από τις διακοπές ή αμέσως μετά

Για το σύστημα υγείας: θα μπορουσα να πω ‘δέσαμε το γαΊϊαρό μας και να πά με χαλαρα. Δεν μου ταιριάζει αυτό. Μπορεί η δεύτερη τετραετία να είναι αλμάτων για τη χώρα που ενιότε σημαίνει ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα και νοοτροπίες. Στις εφημερίες μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να παίρνουν προτεραιότητα στα χειρουργέια. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοια φαινόμενα. Θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία. Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθωσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό. Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία. Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκλρούς μνημονιακούς περιορισμούς.

Αυξήσεις 25% στον ιδιωτικό τομέα: ειναι η εκτιμησή μας, προφανώς δεν νομοθετούμε. Βλέπουμε πως υπάρχει μια μέση αύξηση στους μισθούς, η ανεργία πέφτει, οι εργοδότες δεν βρισκουν εργαζόμενους και τους λέμε πληρώστε παραπάνω, γίνονται επενδύσεις σε πόλεις περιφερειακές με καλά δημόσια πανεπιστήμια, υπάρχουν συμβάσεις.

Μεγάλη προτεραιότητα η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: ηλεκτρονικές συναλλαγές, δυνατότητα της ΑΑΔΕ να χρσιμοποιεί τα big data για στοχευμένους λεέγχους. Το κράτος όταν θέλει μπορεί να εφαρμόσει το νόμο

Εφαρμόσαμε το νόμο στη Μύκονο που ήταν η αρχή. Κατεδαφίσεις και σε άλλα νησιά. Παραλίες αποδόθηκαν στους πολίτες. Θα στείλουμε το μήνυμα ότι ο νόμος ισχύει για όλους και πρωτίστως για τους ισχυρούς.

Εξοπλισμοί – Ερντογάν: Θα τον ευχαριστήσω για τη συμβουλή που μου δίνει και θα συνεχίσω την πολιτική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων. Δεν έχει καμία δουλειά να υποδεικνύει στην Ελλάδα πώς θα κινηθεί στα εξοπλιστικά. Εκτιμώ ότι μια συνάντηση μπορεί να γίνει με τον Ερντογάν. 

Θα θέσω το θέμα της Ροδόπης στον Ερντογάν, να σταματήσει το τουρκικό προεξενείο να παρεμβαίνει και να λέει στους έλληνες πολίτες τι θα ψηφίσουν. η μειονότητα είναι μουσουλμανικη, θα δώσω αγώνα να νιώθουν ότι απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή στη ζωή ανεξαρτητως από το τι θα ψηφίσουν την Κυριακή. Υπάρχει σχεδιο για περιοχή που ο συριζα δεν το ψήφισε. Λυπάμαι που δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τολμούν να το κανουν γιατι παίρνουν εντολες από το τουρκικό προξενείο. Ως εδώ με τις παρεμβάσεις και ειδικά στην εκλογική διαδικασία. Ο κίνδυνος είναι την επόμενη μέρα να πουν ότι εκπροσωπούν την τουρκικη μειονότητα.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ή είναι απλά ασχετοι, ας μη μιλάνε καλύτερα για τα θέματα αυτά..Ακούγοντας τον γιώργο Τσίπρα ήταν σα να ακούω τον ερντογάν.

Θεωρώ ότι ότι μάλλον θα έχουμε μια περίοδο ηρεμίας. Έχει αποφύγει η Τουρκία τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Μπορουμε να πάμε σε περιβάλλον αποκλιμάκωσης χωρίς να εχουμε λύσει την κεντρική μας διαφορά.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα