Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 01:38

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμά μας δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ, αντίθετα μιλά για μείωση

Ανακοίνωση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το πρόγραμμά του κόμματος δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ, αντίθετα για την προοδευτική του μείωση».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Στέφανου Παραστατίδη στο OPEN όπου ο ίδιος προανήγγειλε την μονιμοποίηση του φόρου αλλά και την… ενίσχυσή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παραστατίδης είπε: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων κι έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στο φόρο γενικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ.
Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης. Όπως

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα