Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 15:13

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας σε άμυνα και ενέργεια

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζο Μπάιντεν.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και τη βούλησή τους για την ενίσχυση και εμβάθυνση της εξαιρετικής ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας υπογραμμίστηκε η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

“Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σήμερα. Συζητήσαμε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, την εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών και την αμέριστη υποστήριξη προς την Ουκρανία. Όπως είπα στην ομιλία μου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: η εταιρική μας σχέση είναι τόσο μακρά όσο και διαρκής” τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και για τον ρόλο της ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου στην περιοχή.

Αναλυτικά ο Αμερικανός πρόεδρος στη δήλωσή του ανέφερε: «Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Οι ηγέτες υπογράμμισαν τις στενές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής αμυντικής συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, των προσπαθειών για εμβάθυνση των οικονομικών δεσμών και των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων. Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών σε όλο το φάσμα των κοινών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο».

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα