Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 03:12

Έδεσσα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο εμβληματικό κτίριο Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης της υποδομής στο κτιριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο των οικοδομικών εργασιών προκειμένου να παραδοθεί και πάλι το εμβληματικό αυτό κτίριο στην πόλη, που έχει στερηθεί τα τελευταία χρόνια έναν σημαντικό χώρο πολιτισμού και εκδηλώσεων.

Πρέπει να τονιστεί ότι ως προς την στατική επάρκεια του κτηρίου οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν απολύτως απαραίτητες και το κτίριο θα παραδοθεί πληρώντας όλες τις προδιαγραφές για την υποδοχή κοινού και πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Η ανακάλυψη των τοίχων του παλαιού τεμένους δημιούργησε τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, καθώς έπρεπε να αναδειχθούν από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία τα στοιχεία της προηγούμενης χρήσης του κτηρίου ταυτόχρονα με την θωράκιση της στατικής του επάρκειας, έργο ιδιαίτερης σημασίας καθώς η ασφάλεια των πολιτών υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε καθυστέρησης.

Ο Δήμος Έδεσσας επιβλέπει τις εργασίες σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, ενώ στόχος όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι πολύ γρήγορα οι Εδεσσαίες και οι Εδεσσαίοι να χαρούν και πάλι τον πολυχώρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

2 9.preview

3 1.preview

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Πολίτης

Σχετικά

spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα