Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 09:00

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαΐου στην Πάτρα ήταν… Jazz

Το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαΐου στην Πάτρα ήταν… Jazz. Για δεύτερη ημέρα εκατοντάδες φίλοι της μουσικής των αυτοσχεδιασμών, γέμισαν τα «Παλαιά Σφαγεία» και στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ “Jazz & More” απόλαυσαν μια ακόμα σπουδαία συναυλία.

Στη σκηνή βρέθηκαν δύο διεθνούς φήμης μουσικοί και δημιουργοί, ο  λαουτίστας Βασίλης Κώστας, υποψήφιος για Grammy 2023 και ο Ιορδανός βιολονίστας Layth Sidiq.  Οι δύο βιρτουόζοι παρουσίασαν το νέο έργο τους με τίτλο “STEPS”, το οποίο φέρνει κοντά, τους μουσικούς κόσμους του ελληνικού παραδοσιακού, αραβικού και σύγχρονου αυτοσχεδιασμού. Ακούστηκαν πρωτότυπες συνθέσεις, που εξερευνούν μουσικές γέφυρες μεταξύ αυτών των δύο πολιτισμών και επεκτείνονται από τον ποταμό Τίγρη μέχρι τα βουνά της Ηπείρου.

Το duo πειραματίστηκε με νέες δομές, αμφισβητώντας  τα μουσικά όρια, ενώ αναπαρήγαγε το ρεπερτόριο της παράστασης “εν ώρα παράστασης”, δίνοντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία δημιουργίας πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης.

Την συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη απηύθυνε σύντομο καλωσόρισμα.

ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ JAZZ      

Η αυλαία της ενότητας Jazz & More θα «πέσει» στις 9.30 το βράδυ την Δευτέρα 29 Μαΐου με την πραγματοποίηση από το Δημοτικό Ωδείο της Πάτρας εργαστηρίου jazz.

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr

 

#pgnews

#ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

symboulos.gr
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα