Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 21:11

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση του Λαογράφου Γιώργου Ντελιόπουλου

Με έντονο συναισθηματικό φορτίο εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί η Έκθεση του συμπολίτη μας Γιώργου Ντελιόπουλου στο Πνευματικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας, μια Έκθεση που όπως λέει ο ίδιος ο κύριο Γιώργος αποτελεί το ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ του καθώς βαδίζει στα 86 χρόνια και βλέπει με γενναιότητα και θάρρος τον κύκλο της ζωής του να ολοκληρώνεται. Μια ζωή γεμάτη, που αφιερώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην καταγραφή της ιστορίας αυτού του τόπου, του Ρουμλουκιού, που τόσο πολύ αγάπησε.

Στην έκθεση που θα εκτίθεται στο φουαγιέ του Πνευματικού κέντρου ο επισκέπτης θα δει παλιές φωτογραφίες του Γιδά πολλές δεκαετίες πίσω, αλλά και έργα τέχνης του Γιώργου Ντελιόπουλου από ξύλο, πυρογραφίες, και χαλκογραφίες. Η έκθεση αναδεικνύει έναν άνθρωπο με ευαισθησίες και έντονη καλλιτεχνική φύση, η οποία παρά την έλλειψη τυπικής παιδείας, προσπαθούσε πάντα να βρει τρόπο να εκφραστεί. Και βρήκε.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο οποίος θαύμασε τα έργα τέχνης του Γιώργου Ντελιόπουλου και του υποσχέθηκε ότι σύντομα θα του παραχωρηθεί χώρος για να εκθέση ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι της συλλογής του που αφορά παλιά εργαλεία της ζωής του Ρουμλουκιού.

Παροτρύνουμε όλους τους συμπολίτες μας επισκεφτούν την έκθεση και να θαυμάσουν από κοντά όλα αυτά τα καταπληκτικά εκθέματα.

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Πολίτης
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα