Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 20:13

Βραδιά Ποίησης για την Άνοιξη και την Ελευθερία

 Η ποίηση είναι το αρχαιότερο είδος του λόγου. Επειδή ο άνθρωπος δεν ήξερε να γράφει στα πολύ παλιά χρόνια, έλεγε τις σκέψεις και τα πάθη του σε στίχους, τραγουδιστά. Οι Έλληνες λάτρευαν την ποίηση και θεωρούσαν προστάτες Θεούς της ποιήσεως, τον θεό Απόλλωνα και τις Μούσες. Η δημιουργία των σύγχρονων λογοτεχνών μας αποτελεί τη συνεχή πορεία του Ελληνικού Πνεύματος, που οδηγεί τον αναγνώστη προς τον ανθρωπισμό, προς το αρμονικό και το ωραίο. Και όταν  οι στίχοι είναι αληθινά διαμάντια, γίνονται εικόνες φωτεινές και ολοζώντανες, που άλλοτε μας συγκινούν, μας εμπνέουν, μας ταξιδεύουν και άλλοτε μας ξεσηκώνουν, μας αφυπνίζουν

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ και η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου / ΕΛΚ,  διοργάνασαν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 Βραδιά Ποίησης για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3), την επίσημη Έλευση της Άνοιξης (Εαρινή Ισημερία 21/3) και την Ελευθερία – με την ευκαιρία της Εθνικής μας Επετείου, 25ης Μαρτίου, και των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία του 1821.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο συλλόγων ΣΠΕΚ και ΕΛΚ. Είκοσι έξι (26) εκλεκτά Μέλη και Φίλοι των δύο αδελφοποιημένων Συλλόγων συμμετείχαν με απαγγελία ποιημάτων ειδικά επιλεγμένων για την εκδήλωση.Μεταξύ των απαγγελιών προβλήθηκαν ειδικά μουσικοποιητικά βίντεο – αφιερώματα.

ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Συμμετείχαν οι κάτωθι συγγραφείς – ποιητές με σειρά εμφάνισης:

 1. Κυριάκος Στυλιανού
 2. Κυριάκος Χαραλαμπίδης
 3. Χρίστος Χατζήπαπας
 4. Κώστας Κατσώνης
 5. Κώστας Βασιλείου
 6. Χρίστος Αργυρού
 7. Νεόφυτος Παπαλαζάρου
 8. Αλεξάνδρα Γαλανού
 9. Γιώργος Πετούσης
 10. Τάσος Αριστοτέλους
 11. Βασίλκα Χατζήπαπα
 12. Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου
 13. Εύα Νεοκλέους
 14. Τίτος Χριστοφίδης
 15. Αλάσιος-Ανδρέας Χρυσάνθου
 16. Ιφιγένεια Μετόχη
 17. Κυριακή Δράκου
 18. Μαρία Χρυσοστόμου Βασιλείου
 19. Ιάσων Σταυράκης
 20. Λένια Τακούσιη
 21. Κατερίνα Κωνσταντίνου-Μάτσιου
 22. Αντώνης Πιλλάς
 23. Νατάσα Αθηαινίτου- Κυπριανού
 24. Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης
 25. Ρούλα Ιωαννίδου-Σταύρου
 26. Σίσσυ Σιγιουλτζή Ρουκά

Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, η οποία είχε αναλάβει την επιμέλεια, την παρουσίαση και το συντονισμό της ποιητικής βραδιάς. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου / ΕΛΚ και Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΚ, Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης.

#pgnews

#ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

 

 

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα