Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 12:56

Η Κατερίνη προσπαθεί να αναδειχτεί στον τουριστικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης και του αν. Δημάρχου με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

Τον σχεδιασμό του Δήμου Κατερίνης για την ανάδειξη της περιοχής μας στον «τουριστικό χάρτη» της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, ανέπτυξαν στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης.

Η συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα και αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία ενημέρωσης για όλες τις δράσεις του Δήμου που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε αποτελούν τμήμα του σχεδιασμού τής αντιδημαρχίας Τουρισμού.

Η καμπάνια προβολής των ακτών και του ορεινού όγκου του Δήμου σε πύλες εισόδου της χώρας, η συμφωνία μακροπρόθεσμου «συν-σχεδιασμού» με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ένταξη του τραίνου ως μέσο μιας συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας και η ένταξη του Φεστιβάλ Ολύμπου στα μεγάλα διεθνή φεστιβαλικά γεγονότα της χώρας, είναι μόνο κάποιες από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στον αρμόδιο Υπουργό και οποίες χαρακτηρίστηκαν ενδιαφέρουσες και ρεαλιστικές.

Οι κύριοι Κουκοδήμος και Νταντάμης, επικέντρωσαν στην στήριξη του Υπουργείου για ένταξη έργων τουριστικής αναβάθμισης της περιοχής σε εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Πρόκειται για συγκεκριμένα έργα, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα διευρύνουν τις επιλογές «θεματικού» τουρισμού, όπως ο συνεδριακός (με την υλικοτεχνική ενίσχυση του Κέντρου Πολιτισμού), ο ιαματικός (με το Κέντρο Από-θεραπείας και Φροντίδας ΑΜΕΑ), ή και το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού-Μουσείο Τεχνολογίας ΟΣΕ (πρώην εργοστάσιο εμποτισμού στον Σ. Σταθμό).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προετοιμασία για την υποδοχή των τουριστών από την Σερβία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό (και με τα σημερινά δεδομένα) τα σύνορα για τους επισκέπτες από την Σερβία, αναμένεται να ανοίξουν στα μέσα Απριλίου και σίγουρα πριν το Πάσχα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός γεννά ελπίδες για την τουριστική περίοδο που ξεκινά, ωστόσο τονίστηκε από πλευράς Δήμου, ότι θα πρέπει εγκαίρως η πολιτεία να έχει καταλήξει στις προϋποθέσεις διασφάλισης μη διασποράς του ιού και με βάση την εμπειρία από την περσινή χρονιά.

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ #ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα