Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 02:47

Η Κρήτη και όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βγαίνουν από την λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου στη Γερμανία

Από το βράδυ της Κυριακής η Κρήτη και όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βγαίνουν από την λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου στην Γερμανία, που ανακοινώνει το Robert Koch Institute, γεγονός που σημαίνει κατάργηση της καραντίνας 10 ημερών για τους ανεμβολίαστους. Υπενθυμίζεται ότι τα νησιά αυτά είχαν μπει στην λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου στις 23 Αυγούστου, γεγονός που σύμφωνα με ανθρώπους του Τουρισμού, οδήγησε σε σημαντική επιβράδυνση των κρατήσεων από την μεγαλύτερη αγορά για τον ελληνικό Τουρισμό.

Η απόφαση ελήφθη την Παρασκευή από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και το Ινστιτούτο Robert Koch. Μαζί με την Ελλάδα εκτός της λίστας υψηλού κινδύνου θα βρίσκεται και η Κορσική της Γαλλίας. 

Αυτό σημαίνει ότι οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, όπως και τα παιδιά, δεν χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη Γερμανία. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Σεπτεμβρίου, η ψηφιακή φόρμα εισόδου για την Ελλάδα μπορεί να αποσταλεί την ημέρα της άφιξης, κάτι που βοηθά τα ταξιδιωτικά γραφεία να πωλούν διακοπές στη χώρα μας μέχρι και την τελευταία ημέρα της αναχώρησης του ταξιδιώτη.

Αντίθετα, ολόκληρη η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποτελεί πλέον περιοχή υψηλού κινδύνου, όπως και οι νορβηγικές επαρχίες Όσλο και Βίκεν. 

Στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για τους Γερμανούς, η Ναμίμπια και το Ομάν δεν ταξινομούνται πλέον ως περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ μειώνονται οι περιορισμοί για ταξίδια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σχετικά

spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα