Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 19:39

New York Times: “Το ταξιδιωτικό πιστοποιητικό θα σώσει το καλοκαίρι της Ευρώπης”

Δημοσίευμα των New York Times επικροτεί την πρωτοβουλία έκδοσης ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού προβάλλοντας την Ακρόπολη, ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό

“Η ΕΕ την Τετάρτη πρότεινε ένα το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν πιο ελεύθερα εφόσον δείξουν αποδείξεις εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή τεκμηριωμένη ανάρρωση από τον κορωνοϊό. Προορίζεται να σώσει το καλοκαίρι για τα κράτη μέλη που εξαρτώνται από τον τουρισμό” γράφουν οι New York Times.

«Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για την ελεύθερη κυκλοφορία και δεν θα κάνει καμία διάκριση με κανέναν τρόπο», δήλωσε ο Didier Reynders, κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ, είπε, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η “η σταδιακή αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ”

“Η ελεύθερη κυκλοφορία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, αλλά οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί υπόκεινται παραδοσιακά στην αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων. Το σχέδιο της επιτροπής είναι μια ακόμη προσπάθεια συντονισμού αυτού που είναι τώρα ένα χαοτικό συνονθύλευμα διαφορετικών εθνικών μέτρων, που εμποδίζει σημαντικά τα ταξίδια εντός της προηγούμενης ζώνης χωρίς σύνορα” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

(πηγή φωτογραφίας: New York Times)

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα