Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 21:40

Ο «Αγαπήνωρ» για Ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία στην Αρκαδία

Η Εταιρία Ανάπτυξης Πελοποννήσου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Αγαπήνωρ», επιλέχθηκε, ως δικαιούχος αρωγής της δράσης «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας» (ΣΣΚ) (innovation clusters) που ανοίγουν το δρόμο σε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε καινοτόμα επενδυτικά σχέδια.

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας (ΣΣΚ) θα έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης δομής προβολής και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος του Νομού Αρκαδίας.

Ο «Αγαπήνωρ» ως διαχειριστής του ΣΣΚ, θα αναλάβει την οργάνωση, διαχείριση και υποστήριξη των μελών του ΣΣΚ για την υλοποίηση του παρακάτω έργου: Ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία στην Αρκαδία «Et in Arcadia Εgo»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται να προκύψουν τα εξής θετικά αποτελέσματα για το Νομό:

  • Αύξηση της τουριστικής κίνησης. Η δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας θα συντονίσει καλύτερα τις ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ οι δράσεις προβολής και προώθησης της νέας καινοτομικής υπηρεσίας θα φέρουν περισσότερους επισκέπτες.
  • Αύξηση της επιχειρηματικότητας. Η ύπαρξη μίας οργανωμένης δομής υποστήριξης επιχειρηματικής καινοτομίας, δηλαδή του ΣΣΚ, θα βοηθήσει στην δημιουργία κατάλληλου κλίματος για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση περισσότερων κατοίκων του νομού.
  • Μείωση της ανεργίας. Ο τουρισμός είναι κατ’ εξοχήν κλάδος υπηρεσιών, οπότε τα παραπάνω αποτελέσματα θα δημιουργήσουν άμεσα και έμμεσα νέες θέσεις εργασίας.
  • Προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, όχι μόνο για τους επισκέπτες του εξωτερικού, αλλά και για τους κατοίκους.
  • Παροχή καινοτόμων τουριστικών υπηρεσιών σε επίπεδο B2C και B2B.
  • Ανάδειξη της Αρκαδίας ως τουριστικού προορισμού με ξεχωριστό χαρακτήρα.
  • Τοποθέτηση στην αγορά ως φιλικού προορισμού για επισκέπτες ΑμεΑ.

#pgnews

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

#ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα