Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 16:37

Οι 5 πιο χρήσιμες εφαρμογές για τα ταξίδια σας

Όλοι μας θέλουμε να κάνουμε ταξίδια στο εξωτερικό ή το εσωτερικό και να γνωρίζουμε νέες περιοχές και πόλεις. Αλλά είναι λογικό πως κάθε ταξίδι εκτός του τόπου μας κρύβει και τις σχετικές δυσκολίες-προκλήσεις. Το Reader καταγράφει για εσάς τις πιο χρήσιμες εφαρμογές για το κινητό σας τηλέφωνο, έτσι ώστε να διευκολύνετε όλη τη διαδικασία και να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται.

Google Maps

Η λύση των Google Maps είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Με τη βοήθειά των χαρτών της εταιρείας μπορείτε να βρείτε ανά πάσα χρονική στιγμή το δρόμο σας για οπουδήποτε, ενώ στις πιο δημοφιλείς περιοχές υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για καταστήματα, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πέραν του να βρείτε το δρόμο σας, με τα Google Maps μπορείτε να εντοπίσετε ένα κατάστημα, να δείτε τις κριτικές των επισκεπτών, να παρακολουθήσετε το υλικό που έχουν ανεβάσει οι χρήστες και να αποφασίσετε αν αξίζει να κινηθείτε προς τα εκεί.

Citymapper

Αν ταξιδεύετε σε μια πόλη και σκοπεύετε να κινηθείτε ιδιαίτερα με τα πόδια, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το Citymapper έχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια και μπορεί να σας οδηγήσει βήμα προς βήμα στην κάθε μεταφορά σας. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει είναι πως σε περιπτώσεις που οι σταθμοί που θα χρησιμοποιήσετε είναι μεγάλοι (πχ. κεντρικοί σταθμοί τρένων σε μια μεγαλούπολη), σας αναφέρει ακριβώς τι ώρα πρέπει να ξεκινήσετε για να προλάβετε το τρένο που θέλετε, ενώ σας ενημερώνει και σε ποια πλατφόρμα θα πρέπει να κινηθείτε, αλλά και ποιο είναι το κατάλληλο βαγόνι (μπροστινό, μεσαίο, πίσω).

Tripcase

Κάθε ταξίδι έχει πολλές παραμέτρους, από το ξενοδοχείο και τις κρατήσεις δωματίων, έως τα αεροπορικά και τα εισιτήρια θεαμάτων ή μουσείων/πάρκων. Αν έχετε όλα τα σχετικά εισιτήρια σε ψηφιακή μορφή μπορείτε να τα περάσετε σε μία εφαρμογή που τα συγκεντρώνει και σας τα οργανώνει και ανάλογα με την ημερομηνία του κάθε ενός. Το Tripcase μπορεί να δημιουργήσει μια καταχώρηση για ένα ταξίδι και στη συνέχεια κάτω από αυτήν να περάσετε όλες τις κρατήσεις έτσι ώστε ανά πάσα χρονική στιγμή να έχετε όλες τις πληροφορίες στα χέρια σας και να μην ψάχνεστε με e-mails και εκτυπώσεις.

Hopper

Αν αναζητάτε ευκαιρίες για να κάνετε ένα ταξίδι, το Hopper είναι ένα ειδικό app που παρουσιάζει το πόσο πιθανό είναι να κατέβουν ή να ανέβουν οι τιμές σε εισιτήρια μεταφοράς ή και ξενοδοχεία την περίοδο που ψάχνετε να ταξιδέψετε. Ταυτόχρονα, λειτουργεί και ως μηχανή αναζήτησης για προσφορές σε όλα τα επίπεδα, ενώ σας επιτρέπει να «παγώσετε» μια τιμή ενός πακέτου που θα εντοπίσετε για μικρό χρονικό διάστημα.

XE Currency

Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό και θέλετε να υπολογίσετε τιμές σε συνάλλαγμα, το XE Currency σας δείχνει ανά πάσα στιγμή τη σωστή ισοτιμία. Μπορείτε να ορίσετε ποια νομίσματα θέλετε να σας εμφανίζει και στη συνέχεια καταχωρείτε μια χρηματική αξία και βλέπετε την εφαρμογή να σας εμφανίζει αυτόματα όλες τις μετατροπές.

ΠΗΓΗ: reader.gr

#pgnews

Νέοι Ορίζοντες
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα