Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 22:08

TUI: Στο ½ των κρατήσεων του 2019 οι κρατήσεις πακέτων για το καλοκαίρι του 2021

[ad_1]

Μηνιαίες απώλειες 300 εκατ. ευρώ είχε ο όμιλος TUI κατά το τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020. Τα έσοδα μειώθηκαν από 3,7 δισ. ευρώ σε 468,1 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) είχαν απώλειες 698,6 εκατ. ευρώ έναντι απωλειών 146,7 εκατ. ευρώ το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η TUI έλαβε ωστόσο τον Ιανουάριο το τρίτο πακέτο ενίσχυσης ρευστότητας, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, από μετόχους, τράπεζες και το γερμανικό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης. Η ενίσχυση περιλαμβάνει τη συμβολή στην αύξηση κεφαλαίου του Ρώσου επιχειρηματία Alexei Mordashov, ο οποίος πλέον διαθέτει το 30,1% του ομίλου.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις χρηματοοικονομικές ενισχύσεις και την πρόωρη εξαγορά του ομολόγου με 300 εκατ. ευρώ που αναμένεται τον Οκτώβριο του 2021, η TUI είχε κεφάλαια 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 3 Φεβρουαρίου του 2021, χρήματα που πιθανότατα θα πρέπει να καλύψουν μεγαλύτερη περίοδο.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen, οι καμπάνιες εμβολιασμού στην Ευρώπη θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση των θεμελιωδών ελευθεριών σε πολλούς τομείς της ζωής τους ερχόμενους μήνες. Όσο πιο σύντομα εφαρμοστούν, τόσο γρηγορότερα θα επιστρέψουμε στην πραγματική ελευθερία στα ταξίδια, τόνισε, αναφερόμενος στη βρετανική αγορά.

Σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό, όλοι οι Βρετανοί άνω των 50 ετών θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις αρχές Μαϊου. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, το 75% του πληθυσμού θα έχει κάνει το εμβόλιο και θα υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό. Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ταξιδιωτική συμπεριφορά των Βρετανών το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο τα γρήγορα τεστ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη μεταβατική αυτή περίοδο, δήλωσε ο κ. Joussen. Με ενιαίους και αξιόπιστους κανονισμούς τεστ θα μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας την καραντίνα και τα κλειστά σύνορα. Τα τεστ ως αντικατάσταση της καραντίνας είναι προϋπόθεση για να λειτουργήσει και πάλι η ταξιδιωτική βιομηχανία, είπε.

Εξήγησε δε ότι τα πακέτα ταξιδιών, με εγγυήσεις υγιεινής και ασφάλειας, αποτελούν την πιο αξιόπιστη επιλογή των ταξιδιωτών και το 2021. Το καλοκαίρι του 2020, η TUI διακίνησε πάνω από 2,5 εκατ. ταξιδιώτες με 0,54 κρούσματα ανά 100.000 ταξιδιώτες, δηλαδή συνολικά 364 κρούσματα κορωνοϊού.

Ο κ. Joussen υπογράμμισε ότι οι ταξιδιώτες θα κάνουν κράτηση πιο αργά φέτος, και για το καλοκαίρι του 2021 καταγράφονται περισσότερες από τις μισές κρατήσεις των επιπέδων του καλοκαιριού του 2019, δηλαδή 2,8 εκατ. κρατήσεις κυρίως από τη βρετανική αγορά, παρότι και η γερμανική έχει αυξητικές τάσεις.

Η μέση τιμή των πακέτων έχει αυξηθεί κατά 20%.

#pressgreece

[ad_2]

Νέοι Ορίζοντες

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα