Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 16:24

Αλεξάνδρεια: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις Πλατειών

[ad_1]

Έργα άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ για αναπλάσεις Πλατειών προγραμματίζει ο Δήμος Αλεξάνδρειας. Και τα τρία έργα συγχρηματοδοτούνται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικότερα οι αναπλάσεις αφορούν  την κεντρική πλατεία του Δήμου, την Πλατείας Ελευθερίας, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ που συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, την Πλατεία ΟΣΕ με προϋπολογισμό 930.000 ευρώ και συγχρηματοδότηση από την Πολιτική Συνοχής και την Πλατείας Αμπελότοπων με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ και συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Όπως τόνισε στον ΠΟΛΙΤΗ και στο PressGreece.gr ο Δήμαρχος κ. Π. Γκυρίνης, «στόχος της διοίκησης είναι να υπογραφούν συμβάσεις με ανάδοχο μειοδότη μέχρι το Πάσχα ώστε να προλάβουν οι κατασκευαστικές εργασίες να εκκινήσουν τη θερινή περίοδο και να παραδοθούν οι πλατείες ανακαινισμένες σύντομα στους πολίτες μας, δημιουργώντας άξονες κίνησης, χαλάρωσης, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας. Ευελπιστούμε πως του χρόνου τέτοιο καιρό οι δημότες μας θα απολαμβάνουν τρεις νέες με σύγχρονη αρχιτεκτονική αισθητική πλατείες κατασκευασμένες με ψυχρά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και που το πράσινο θα λάβει επιτέλους τη θέση που του αξίζει στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας».

#PressGreece

[ad_2]

Πηγή

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα