Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 00:03

Ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση του Εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

[ad_1]

Το εμβόλιο Covid της Johnson & Johnson είναι αποτελεσματικό, σύμφωνα με την ανασκόπηση της FDA

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εμφανίστηκε ασφαλές και αποτελεσματικό σε δοκιμές, ανέφερε το προσωπικό της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σε έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, ανοίγοντας το δρόμο για την έγκρισή του από τις ΗΠΑ για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Η συμβουλευτική επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της FDA συνεδριάζει την Παρασκευή για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το πλάνο. 

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της J & J κυμαινόταν από 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες έως 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική, όπου έχει εξαπλωθεί μια νέα παραλλαγή, αν και το εμβόλιο ήταν 85% αποτελεσματικό συνολικά για τη διακοπή σοβαρών κρουσμάτων της νόσου, λέει η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή.

Ήταν 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη του Covid-19 έναντι πολλαπλών παραλλαγών, αποτελέσματα που προέκυψαν από μια παγκόσμια δοκιμή με τη συμμετοχή περίπου 44.000 ατόμων, δήλωσε η εταιρεία τον περασμένο μήνα.

Τρεις παραλήπτες εμβολίων είχαν σοβαρές παρενέργειες στη δοκιμή, αλλά η FDA είπε ότι η ανάλυσή της δεν έθιξε συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια που θα αποκλείουν την έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Η J&J δεν είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως λεπτομέρειες για τα δεδομένα της κλινικής δοκιμής πέρα ​​από τα ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Με πληροφορίες από την Guardian

#PressGreece #ΔΙΕΘΝΗ

[ad_2]

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα