Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 00:29

Δήμος Νάουσας: Ανοίγει ο δρόμος για Υδροηλεκτρικό Σταθμό με έσοδα 400.000 ευρώ ετησίως / Δικαιωμένος δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος Νάουσας

[ad_1]

Δικαιωμένος αισθάνεται ο πρώην Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης για της επιλογές, μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειεας, η οποία ανοίγει το δρόμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μικρό Υδροηλεκτρικό σταθμό ισχύος 1,029MW. Ο Δήμος Νάουσας με την απόφαση αυτή αποκτά ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο το οποίο, όπως λέει ο κ. Κουτσογιάννης, μπορεί να αποφέρει στο Δήμο Νάουσας έσοδα της τάξεως των 400.000 ευρώ ετησίως.

 Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην Δημάρχου.

«Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης για εμένα προσωπικά και τους συνεργάτες μου στη Διοίκηση κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Μια μακρά και επίπονη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2016 ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανάρτηση της απόφασης 1534/2020 της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σύμφωνα με την οποία χορηγεί άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό ισχύος 1,029MW στη θέση ΜΠΑΧΟΥΤΣΙ στον Δήμο Νάουσας. Ο αγώνας μας ξεκίνησε με την προσπάθεια ανάκλησης της άδειας που είχε δοθεί σε ιδιώτες στο μακρινό 2001. Με πλήρη φάκελο που καταθέσαμε το καλοκαίρι του 2018 και αφού χρειάστηκε να αφυπνίσουμε τη σημερινή δημοτική αρχή για να στείλει κάποια απλά διοικητικού χαρακτήρα στοιχεία τον Οκτώβριο του 2020 πλέον με την απόφαση της ΡΑΕ ο Δήμος αποκτά ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο το οποίο σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (για την οποία λοιδορηθήκαμε από τη σημερινή Διοίκηση) θα μπορεί να φέρνει έσοδα 400.000 ευρώ ετησίως στον Δήμο μας σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της πανδημίας θα απαιτήσουν την ύπαρξη πόρων για τη στήριξη των συμπολιτών μας που θα βρεθούν σε αδυναμία. Μετά από αυτή την εξαιρετικά θετική εξέλιξη οφείλουμε ως Δήμος να περάσουμε με ταχείς ρυθμούς στη αξιοποίηση αυτού του σημαντικού περιουσιακού στοιχείου (αλλά και των υπολοίπων ΜΗΥΣ) για το οποίο εγώ και οι συνεργάτες μου – με πρωτεργάτη τον Σπύρο Βλάχο – αγωνιστήκαμε σκληρά με επιμονή και μεθοδικότητα για να φέρουμε στην κατοχή του Δήμου μας».

“ΥΓ. Αυτή είναι η πραγματικά πράσινη ανάπτυξη που χρειάζεται ο Δήμος μας κι όχι τα αιολικά στο βουνό μας”.

 

#PressGreece

[ad_2]

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα