Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 23:25

ΕΕΣΠ: Συνάδελφοι ως εδώ, έχουμε φωνή !!!

[ad_1]

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών  αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία της covid-19 που έφεραν την Πάτρα στις κόκκινες ζώνες και ιδίως την αγορά της να κλείνει από τις 6:00 μμ πράγμα που κατα τον Σύλλογο  «ευνοεί και επιπλέον φαινόμενα συνωστισμού». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Συναισθανόμαστε την κρισιμότητα των καταστάσεων αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε ούτε την αδικία, ούτε την καταστροφή μας.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου έχουν τηρήσει ευλαβικά όλα τα προτεινόμενα και ακόμη περισσότερα μέτρα ασφαλείας και πληρώνουν το τίμημα της ανεπάρκειας της αντιφατικότητας των μέτρων και την ανευθυνότητα άλλων.

Δεν μπορεί χωρίς επαρκείς εξηγήσεις η 3η πόλη της Ελλάδας να κλείνει από τις 6:00 μμ πράγμα που ευνοεί και επιπλέον φαινόμενα συνωστισμού.

Δεν μπορεί το λιανικό εμπόριο να λειτουργεί με διαφορετικές ταχύτητες και click … που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και ανισότητες την στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι με το μέτρο του ενός ατόμου ανά 25 τμ υπάρχει ομαλή και ασφαλής λειτουργία. Τους συνωστισμούς και τις ουρές στα πολυκαταστήματα είναι καθήκον της πολιτείας να τους ελέγξει και αποτρέψει.

Δεν μπορεί οι μικρές και οι πιο πληττόμενες επιχειρήσεις να αποκλείονται από χρηματοδοτήσεις μέσω της Περιφέρειας.

Δεν μπορεί να αποκλείεται από τα ψίχουλα της επιστρεπτέας προκαταβολής (που πρέπει να γίνει μη επιστρεπτέα) η πλειοψηφία των συναδέλφων.

Δεν μπορεί να μας τάζουν νέα δάνεια και βάρη ενώ θα πρέπει να δοθούν γενναίες δίκαιες επιδοτήσεις για την επιβίωσή μας και την διατήρηση θέσεων εργασίας.

Δεν μπορεί να μην ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι υγειονομικοί εν μέσω της πανδημίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε φτάνει πια

  • Αναρτούμε την αφίσα με τα αιτήματά μας στις βιτρίνες των καταστημάτων μας
  • Από την Πέμπτη 4/2/2021 σε συνεργασία και με άλλους επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς της πόλης υψώνουμε την φωνή μας και διεκδικούμε το δίκιο μας από τις 5:00 μμ στην Πλατεία Γεωργίου τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες και αποστάσεις.
  • Συμμετέχουμε στην αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος στηρίζοντας έμπρακτα τις ανάγκες της Δημόσιας Υγείας

#pressgreece

 

[ad_2]

Σύμβουλος

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα